Catalonia Talent

Catalonia Talent
Opinió

Vas néixer amb talent. Fem-lo créixer!

29 d'abril de 2021

VAS NÉIXER AMB TALENT, FEM-LO CRÉIXER!

Aquest serà el lema de la setena edició dels nostres premis. Els Premis Talent Cambra 2021 ja són gairebé, aquí. Una nova edició arrencarà d'aquí a pocs dies amb un acte que la Fundació Impulsa Talentum està ultimant amb molta il·lusió i que s'emetrà en directe des de la Llotja de Mar.

Permeteu-me que no us en doni detalls perquè volem que sigui una sorpresa. Ho farem saber aviat i podreu veure calendari, categories i bases a la web que estem actualitzant ara mateix.

Set edicions no són poques, i fer la segona edició amb l'impuls de la Cambra de Comerç de Barcelona, liderada per una dona emprenedora com la Mònica Roca, compromesa amb el talent del país, és un motiu immens d'il·lusió pels qui vàrem començar el projecte l'any 2015 i tots aquells que l'han fet seu.

Aquest any esperem poder comptar amb l'enginy, la creativitat i l'empenta de molts projectes innovadors en totes les categories ja sigui del món de l'empresa, la salut, tan important enguany, l'esport, la tecnologia o les propostes artístiques.

Permeteu-nos presentar també la imatge que presidirà aquesta convocatòria, i que és obra de la reconeguda dissenyadora Rosa Ruíz Combalía.
WhatsApp Image 2021-04-29 at 11.38.22.jpeg

La figura d'inspiració per al 2021 és Pau Casals, i no l'hem triat tan sols per les categories culturals sinó que ho fem també per les d'innovació en les diferents indústries. I ús preguntareu per què.

La gent coneix Pau Casals per molts motius, sobretot per la seva excel·lència i sensibilitat a l'hora de desenvolupar la seva passió i la seva feina. Però allò que el fa universal únic i entranyable són altres valors i actituds què considerem que estan lligades fermament al concepte de talent, a l'esperit innovador, creatiu i emprenedor.

Una capacitat de treball inesgotable, una perseverança rigorosa i amable i una lleialtat insubornable són alguns d'aquests valors universals que encarna Casals.

Aquest mes d'octubre que s'acosta farà cinquanta anys que Pau Casals va rebre el reconeixement de les Nacions Unides a la seva seu de Nova York on va pronunciar un discurs que forma part de la meva hemeroteca emocional i de la de molta gent del nostre país.

L'octubre de 1971, jo no hi era, ni ho vaig poder veure fins molt més endavant, donat que tan sols tenia set mesos i la televisió del règim de Franco no crec que ho emetés,i si ho va fer, que fos amb rigor i veracitat.

Ell parlava des d'un exili dolorós (i volgut, per pressionar el dictador) i amb la malenconia dels qui no poden tornar a casa. Em sé de memòria cada paraula i me les repeteixo sempre que trobo un obstacle, com una mena de mantra, recordant el seu sacrifici i la seva fortalesa. Podem pensar que aquell era un discurs polític, perquè parlava del seu país, dels drets i les institucions perdudes, de la importància del diàleg i de fomentar la pau.

I és ben cert. Però en cada mot i en cada silenci d'aquell discurs, podem llegir quelcom molt més profund. Casals, en realitat, apel·lava a valors fonamentals per a la humanitat i que, pel cas que ens toca comentar avui, són cabdals en el procés de crear empreses.

Valors democràtics, com el diàleg (emprendre implica dialogar amb molts interlocutors), el respecte (sense ell no pot sorgir la confiança que permet l'acord) i la cooperació (les empreses que avui en dia no creuen en la cooperació, no poden ni fomentar ni retenir el talent a llarg termini).

Però no ens equivoquem: ell no practicava el bonisme. Hi ha una part en Casals de fermesa, d'intransigent duresa contra el totalitarisme, de denúncia insubornable contra la manca de drets fonamentals, contra l'ús de la força per doblegar persones i pobles. I això també és necessari per emprendre. Si ens desviem del propòsit i dels valors del projecte, si oblidem que formem part de tot un ecosistema, tal com marquen els moderns ODS, guanyar diners i prou no serveix.

Transcendir amb l'empremta d'una idea, d'un projecte o d'una empresa que finalment, són propostes per a solucionar problemes o per fer la vida més agradable als altres, i també per enriquir emocions, vol dir transcendir amb una vida plena, deixant quelcom millor que els diners que, com ja sabem, no ens podem endur a l'altre barri.

És per tots aquests motius i molts més que hem decidit, des de la "Fundació Impulsa Talentum", que Pau Casals sigui el tema d'aquesta edició.

I aprofito aquestes ratlles per destacar-ne altres novetats.

Des de la primera edició el nostre somni va ser que un dia poguéssim convocar els premis a principi del curs lectiu per permetre que aquells que estan fent projectes per acabar un grau o màster o una tesi poguéssin presentar-se als premis. Doncs bé, a l'hora d'acabar aquesta edició, el programa de televisió "La Nit Del Talent", serà alhora l'inici de la pròxima edició, la vuitena, i que correspondrà a la temporada 2020-21.

Una altra novetat és la creació dels serveis que han de permetre d'incubar, accelerar i ajudar a les empreses guanyadores en el seu camí sota la tutela de la nova Fundació.

També aquest any hem tirat endavant el www.cataloniatalent.cat, la iniciativa que permet que pugueu llegir aquest article i que dirigeix l'amic, periodista i escriptor Albert Torras Corbella, al costat d'un conjunt de periodistes, comunicadors i articulistes, que s'aniran incrementant els propers mesos. L'objectiu del Catalonia Talent és el d'esdevenir el canal del talent, la creativitat, la innovació i l'emprenedoria a Catalunya. Donant veu a tots els sectors industrials que fan possible tirar endavant al nostre país. Donant-vos veu a tots vosaltres, a qui animem a col·laborar, i participar, tot creant el gran mapa del talent de Catalunya.

Finalment vull agrair a tots els qui al llarg de tots aquests anys ens heu fet costat i us convido que seguiu fent-ho, per consolidar els Premis. Bé sigui participant, difonent, patrocinant o amb donacions que puguin contribuir en el seu conjunt. Seguiu aquest canal i recolzeu les nostres xarxes socials (al peu d'aquesta web) i podreu estar al dia de tot el que fem i tot el que es fa en aquest país d'emprenedors.
Nosaltres, seguirem l'estel de Pau casal lliscant per les cordes del destí i fent vibrar la música que permet l'acte sublim de crear!

Temes creacióemprenedoriatalentPau CasalsCambrapremiscomunicaciófundació

Contingut relacionat

Carregant...
x