Qui som?
Som una associació que agrupar els "amics del talent català", voluntaris i professionals de tots els sectors que col·laboren en l’èxit de les iniciatives més innovadores i visionaries del panorama actual.
L’associació depèn de la Fundació Impulsa Talentum i és la responsable del mitjà digital de difusió del talent català, el Catalonia Talent.
La Welcome Talent Society és un lloc de trobada del talent català, on es relacionen persones líders i referents en els seus sectors. Acollim el talent de tots el sectors i el posem en contacte amb les persones, institucions i empreses més adequades per treure el màxim potencial. L’associació disposa del mitjà digital de difusió del talent, el Catalonia Talent.
Què fem?
“Fem que neixin projectes i empreses a cada instant, ho fem identificant, impulsant, difonent i promocionant el talent català”
Darrere de qualsevol gran iniciativa sempre hi ha talent. Un talent que ha generat una idea o un projecte que posteriorment es materialitza. Ara bé, el trajecte entre la idea i la iniciativa que canvia el mon, és un trajecte ple d’obstacles i de carrers sense sortida. La mortaldat de qualsevol iniciativa emprenedora és altíssima.
És per això que la iniciativa privada sempre es situa al voltant de projectes suficientment madurs (TRL7-9) que combinen un risc assumible, i una expectativa de beneficis econòmics relativament ràpida. Mentrestant, els projectes amb menys maduresa (TRL 1-6), o els que tenen grans externalitats positives però on l’empresa captura poc d’aquest valor, o quan aquesta captura queda molt llunyana, són rebutjats sistemàticament pels diferents agents del mercat perquè es consideren “immadurs” o de molt alt risc i quedarien normalment desemparats, si no fóra per la iniciativa pública (universitats, governs) o pels escassos fons aconseguits a través de les 4F (Founders, Family, Fools & Followers), mai es podrien arribar a assolir.
Catalunya, no n’és una excepció, i malgrat la solidesa i maduresa de l’ecosistema emprenedor del país i els seus coneguts èxits, la majoria d’incubadores, acceleradores, àngels inversors, i fons de capital risc, trien iniciatives que ja tenen un prototip validat en un entorn rellevant (TRL6) o fins i tot més madur. En aquest sentit, cal destacar l’enorme tasca que fa Acció, Catalunya Emprèn (o fins i tot Avança) per recolzar les iniciatives emprenedores des de l’àmbit públic. Tanmateix, totes elles (excepte AVANÇSA que estaria en TRL10) acompanyen iniciatives amb cert grau de maduració, i que molt poques vegades estan per sota del TRL4. The Collider, és la gran excepció però limitada a només projectes tecnològics relacionats amb el Mobile World Congress.
Així doncs ens queda un gran buit per a idees, iniciatives i projectes emprenedors que estan en una fase que en podríem dir llavor, o d’ideació o sense validar ni tècnicament ni a nivell de mercat i que podem situar en la franja dels TRL1-4.