Catalonia Talent

Catalonia Talent
Opinió

Els Premis Talent Cambra, una aposta de país

18 de juny de 2021

Avui hem presentat els Premis Talent Cambra, en la seva setena edició. M’afegeixo a tots els agraïments sobretot a l’equip, cada dia més gran, de professionals i voluntaris que fan possible el nostre creixement al costat dels impulsors de talent de marques, empreses i institucions que ens donen suport. Les fites aconseguides el darrer any no haurien estat possibles sense tots vosaltres. Un any ple d’incertesa, de dificultats i obstacles que semblaven marcar la fi del nostre projecte però, ans al contrari, han estat un revulsiu que ens ha fer reflexionar, endreçar, reorganitzar, digitalitzar i convertir en audiovisuals els nostres esdeveniments.

Si els Premis Talent són uns ulls ben grans que cerquen talent en l’àmbit científic, cultural, industrial i tecnològic amb 30 categories diferents, aquest any hem donat eines a aquests ulls que han estat mes grans amb la incorporació de la Cambra de comerç que ens acull avui en aquest entorn centenari i encomiable:

• Hem posat veu al projecte, des d’ara el nou canal “Catalonia Talent” esdevé el primer mitjà i la primera xarxa social de talent i innovació nascuda a Catalunya, pensat per difondre la feina, l’enginy i la creativitat, tot creant continguts audiovisuals com reportatges, entrevistes, debats, taules rodones i programes divulgatius i d’entreteniment.

• També hem definit, amb grans i reconeguts professionals, unes mans i uns braços, els serveis de talent, que permetran ajudar a impulsar-los. Serveis destinats a la incubació, l’acceleració, la innovació corporativa, la comercialització i la recerca de recursos públics i privats.

• Hem posat les bases per a fer que el projecte tingui un cor generós que bategui amb força per tal d’ajudar a aquells innovadors que no disposin de recursos per a arribar a l’ecosistema de captació de capital. També pensat en crear cultura emprenedora i fomentar els valors d’aquesta cultura. Aquest cor és la Fundació Impulsa TalentumXXI, que vol teixir un patronat amb els líders empresarials del país per fer que neixin empreses a cada instant.

• Hem creat les bases per descentralitzar la identificació del talent amb la creació dels Punts del talent, convençuts que el talent neix arreu i creix arreu i el volem geolocalitzar, acompanyar i difondre.

• La nit del Talent, la gala de lliurament dels Premis Talent Cambra, ha estat transformada en un programa de televisió i en 30 espots publicitaris que són el millor guardó. Gràcies a Mediapro i a TV3 vam poder arribar a moltíssimes més persones que en l’edició anterior. 90.000 vers els 300 que cabien al Recinte Modernista de Sant Pau. 

Aquest any treballem en la creació d’un nou format de programa de televisió que permeti fer visible de forma entretinguda, formativa i enginyosa la selecció del projecte estrella del 2021, acompanyats de personatges amb renom, experts en selecció de projectes i amb participació popular per implicar a la màxima gent possible.

• També hem ampliat les categories fins a 30 i avui iniciem un nou format amb els reptes de talent suggerits per les empreses i institucions referents al nostre país com el repte que ens mostra el FC Barcelona o el que proposa Mediapro en l’àmbit dels mitjans audiovisuals. Us convidem a llançar el vostre repte de talent pel vostre sector.

• A banda del nostre trofeu i diploma acreditatiu, els guanyadors reben un espot i la seva difusió, una diagnosi i propostes per poder ajudar a tirar endavant els projectes. La possibilitat de que el seu projecte compti amb el suport dels impulsors de Talent.

• També hem creat el Segell de guanyadors que podran fer servir per acompanyar els seus productes i serveis i el del Segell d’Impulsors de talent, pels nostres mecenes i impulsors.  

• Pel que fa a esdeveniments com les exposicions que hem fet els darrers anys i les jornades que iniciàvem l’any passat amb greus i obviés dificultats, cal afegir el congrés que estem preparant als Vallesos i que serà el primer Congrés de Gestió del Coneixement.

 

 

Finalment, vull recordar que, si estem avui en aquest edifici, és gràcies a gent com vosaltres, gent laboriosa que cultivava gra per vendre'l (de fet encara ara aquesta sala és l’escenari de la subhasta del gra). Gràcies a artesans enginyosos que creaven, a indústries que manufacturaven i a gent valenta que s’embarcava mar endins  i duia aquests productes a altres ports per tornar-ne amb d’altres de molt preuats que aquí no teníem.  

L'esforç de moltes generacions d'homes i dones emprenedores que han generat la riquesa per construir aquest edifici i d’altres que ens envolten de l'etapa Romana, del romànic i el gòtic, del modernisme, el noucentisme, acompanyant aquest paisatge i aquesta terra tan visitada i admirada pel turisme els darrers anys.

De fet, talent que ens visita i que es queda a impulsar nou talent, sempre ha estat benvingut a Catalunya i per això vàrem crear el premi “Welcome Talent” que avui lliurem al senyor John Hoffman. També la solidaritat és un element clau en els nostres premis i cada any posen en valor la feina de persones i institucions com el senyor Oriol Bota de la Fundació Sant Joan de Déu. La solidaritat, com la Igualtat, els objectius ODS i la sostenibilitat són criteris transversals en la tria dels nostres guanyadors.

Gràcies també, al mecenatge d’aquells que havent assolit l’èxit, han empès amb passió i generositat el talent d’artistes i creatius, investigadors i emprenedors. Els Premis Talent Cambra han pogut premiar a alguns d’ells com en Víctor Grífols, l’Antoni Vila Casas i la família Suqué que avui recull el premi de mecenatge 2020 de la mà de la presidenta de la seva Fundació, la senyora Isabel Suqué que continua la encomiable feina dels seus pares. El talent que empeny a nou talent, és símbol de generositat que ha fet possible l’existència de molts Catalans universals que simbolitzen el nostre tarannà arreu del mon. Per això donem suport a la Fundació Catalunya Cultura i estem creant un manifest en favor de la llei de mecenatge.

Tots ells, vosaltres, “els impulsors de talent“, els qui amb enginy, amb creativitat, capacitat emprenedora, assumint riscos, amb molt d’esforç, amb autoestima, perseverant, lluitant i trencant barreres, superant murs mentals i físics, superant estigmes com el del fracàs o l'enveja dels mediocres, o bé aturant els cops dels especuladors i els retrets dels dropos...

I us volem seguir convidant a seguir fent gran projecte que avui inicia la seva setena edició. Gràcies per col·laborar amb nosaltres.

Contingut relacionat

Carregant...
x