Catalonia Talent

Catalonia Talent

Universitat Abat Oliba celebra 50 anys d'educació i compromís

25 d'abril de 2024

Articles - Educació

La Universitat Abat Oliba CEU (UAO CEU) ha celebrat un esdeveniment històric amb motiu del seu cinquanta aniversari, reunint-se amb la societat barcelonina en una ocasió inoblidable. El punt àlgid d'aquesta celebració va ser un concert, obert a tots els públics, on es va interpretar una selecció de l'obra mestra 'El Messies', de Handel. L'Aula Magna de la UAO CEU va acollir aquesta commemoració especial, omplint-se d'una atmosfera de joia i reconeixement.

El concert va ser interpretat pel cor de la Universidad CEU San Pablo i l'Orquestra Barroca Catalana, amb la col·laboració de la coral de la Universitat Abat Oliba CEU. Aquesta col·laboració entre diversos conjunts musicals va ser una mostra de la unió i la cooperació, tal com va destacar el rector de la Universitat Abat Oliba CEU, Rafael Rodríguez-Ponga, en les seves paraules introductòries. José María Álvarez, director del cor de la CEU San Pablo, també va oferir un parlament introductori per enaltir la importància d'aquesta ocasió única.

El concert, celebrat el dissabte 20 d’abril, va ser només una de les moltes activitats que han marcat aquest cinquantenari al llarg del curs acadèmic. El 19 de març, la Gaseta Municipal de Barcelona va publicar un decret de l'alcaldia pel qual la rotonda de Bellesguard es va rebatejar com a plaça de l'Abat Oliba, una decisió motivada per una proposta de la UAO CEU, que té la seva façana nord orientada cap a aquesta plaça, ubicada al bell mig de les rondes.

A més, el 8 d'abril, es va atorgar una Indulgència Plenària per part de la Santa Seu, en commemoració del mig segle d'existència d'aquesta universitat d'inspiració cristiana, durant la festivitat de Santa Maria Seu de la Saviesa, patrona de la institució.

Aquesta celebració especial va començar el 9 d'octubre, coincidint amb l'acte d'obertura del curs acadèmic, on també es van inaugurar un nou edifici i nous espais del campus. L'esdeveniment va comptar amb la presència del conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal, i l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni.

Abat Oliba CEU va començar a impartir docència universitària el curs 1973-74, en els seus primers trenta anys com a centre adscrit, i des de l'any 2003 com a universitat privada amb total autonomia. Així, aquesta commemoració representa una doble celebració: cinquanta anys del grup CEU a Barcelona i vint anys d'existència com a universitat privada independent.

Contingut relacionat

Carregant...
x