Catalonia Talent

Catalonia Talent

El SIL 2024 posarà el focus en el talent, la sostenibilitat i la innovació logística

25 d'abril de 2024

Articles - Indústria i Territori

El Saló Internacional de la Logística (SIL) ha definit els temes centrals que dirigiran els seus continguts en l'edició del 2024. Organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, l'esdeveniment presenta una visió ampla i variada del negoci, abordant aspectes com el talent, la sostenibilitat i la innovació, així com les problemàtiques actuals que afecten els diferents modes de transport. Aquest any, hi ha un enfocament destacat en el coneixement, amb el SIL Knowledge com un dels punts forts del certamen. La fira es durà a terme els propers dies 5, 6 i 7 de juny a Barcelona, reunint 320 ponents de diversos països i oferint un total de 70 sessions de reflexió i debat.

Els continguts de la fira estan organitzats de manera que el primer dia, 5 de juny, se centrin en temes com les noves tecnologies i els combustibles per a la descarbonització del sector marítim, així com en l'exploració del potencial d'Espanya com a hub de càrrega aèria. També es discutirà el paper de la intermodalitat en la descarbonització del sector carreter i les noves tendències en la immologística. A més, es tractaran aspectes com el disseny de les noves cadenes de subministrament, l'estandardització de processos, el risk management i la logística circular.

El 6 de juny, el SIL posarà èmfasi en el transport ferroviari i els reptes de la mobilitat sostenible per a la llarga distància, així com en la digitalització de la darrera milla i en l'àmbit del comerç exterior i la indústria 4.0. El vector de la sostenibilitat es tractarà des de les noves directives de la Unió Europea per a la descarbonització de la cadena de subministraments.

El dia 7 de juny, l'atenció es centrarà en les intervencions relacionades amb el talent, incloent l'ecosistema de formació professional, l'adaptació a l'entorn professional, la transformació digital i la capacitació, amb l'objectiu de convertir la logística en un sector atractiu. També es discutiran altres àrees de negoci, com la logística sanitària. La fira inclourà jornades tècniques organitzades per diferents entitats del sector i sessions de networking per aprofundir en les tendències ocupacionals en logística.

Albert Torras

Contingut relacionat

Carregant...
x