Catalonia Talent

Catalonia Talent
Opinió

Sóc miner….de Bitcoins i minerals.

1 de setembre de 2022

Articles

Cada dia la realitat supera la ficció i llegeixo notícies cada dia més al·lucinants. Resulta que Elon Musk a banda de fer l’intent no sé si fructífer de comprar Twitter per uns 42.000 milions amb part finançats per part de la venda de les seves accions de Tesla. De fet, sembla que està diversificant el negoci i la seva empresa SpaceX d’exploració espacial tindrà la seva pròpia línia de joguines amb Mattel.Mattel produirà una nova línia de joguines pel 2023 buscant inspirar a la propera generació d’exploradors espacials amb motiu del 53è aniversari de l’arribada dels humans a la Lluna.

Encara a vegades que l’home més ric i pot ser tecnològic del món sembli d’un altre planeta, és un empresari industrial que te fabriques i problemes de subministrament de matèries primeres, preus, talent, etc... per això ha decidit invertir en mineria per  integrar verticalment el seu negoci de producció de cotxes. 

Més concretament amb a l’extracció i el refinament de liti donat que és un dels minerals essencials per a les bateries d’ions d’alt voltatge dels cotxes elèctriques i d’altres dispositius electrònics.

Sembla que Musk estigui imitant al govern espanyol amb el PERTE del vehicle elèctric que vol integrar la cadena de valor de la mobilitat electrica des de les mines de materials essencials fins a les fàbriques de cotxes i bateries. Elon Musk acaba de reinventar el PERTE del vehicle elèctric espanyol però en comptes per a la sobirania tecnològica d’un territori és per a la sobirania tecnològica de l’imperi Musk. 

Tampoc és innovador, considerant que la ruta de la seda xinesa porta anys fent justament això, integrar la seva cadena de subministres de tercers països per a la seva propia industria per disposar d’ells quan sigui necessari i al preu que considerin. La incertesa a l’entorn del subministrament i la fluctuació de preus degut a la demanda i la inflació, fa que empreses com Ford o General Motors tinguin contractes amb empreses mineres per a assegurar el preu i el subministrament a les seves gigafactories.

El meu avi ja cantava allò de “Sóc miner i vaig templar el meu cor amb pic i pala; sóc miner i amb canya, vi i rom em trec les penes”, que avui en dia s’ha de treballar com a miners per viure de la tecnologia i la tecnologia requereix pic i pala. Musk és un miner d’aquest segle, ja sigui minant Dogecoins, la seva criptomoneda favorita o refinant liti pels seus nous teslas. Sembla una falacia que per minar criptomonedes necessites gran quantitat d’energia i per tant bateries... això més que economia circular és fer circular l’economia.

En la era del humanisme tecnològic, compte amb els tòxics, troians i trolls i envolteu-vos de Sinergents que sempre sumen aptituds, equip i valors.

Contingut relacionat

Carregant...
x