Catalonia Talent

Catalonia Talent
Opinió

La MegaTokio, els Jocs Olímpics solitaris i el ministeri del sentit comú

25 de juliol de 2021

Articles

Aquesta setmana Bezos ha anat a l’espai de vacances alhora que Xina segueix amb la seva estratègia de conquerir l’espai i la terra a traves de la tecnocràcia, els seus ja 1.400 milions d’habitants i les seves megaciutats.  L’Àsia ja té la meitat de la població del món a la vegada que ja tenim mínim 2 països amb Ministeris de la Soledat (Anglaterra i Japó).

Encara que estem en l’era de la hiperconnectivitat on la tecnologia sembla que substitueixi les relacions personals, les persones es senten soles i més les grans i els joves (a Japó li diuen 'hikikomori'), accentuat per la tecnologia i la pandèmia.

Japó és un país altament tecnològic que vol ser referent en l’aplicació de tecnologies pel benestar i per això van evolucionar el concepte alemany d’ 'Indústria 4.0' a 'Societat 5.0 japonesa' Tokio és avui la Ciutat del món més poblada (més de 40 milions d’habitants, 5,3 vegades Catalunya) i altament densa o sigui molt junts però gens plegats.

Els jocs de Tokio conten per primera vegada en la historia amb sistemes de seguiment dels atletes en 3D gràcies a les tecnologies 5G i el núvol de Intel i Alibaba a més de tecnologies de reconeixement biomètric de Nec, vehicles autònoms de Toyota 'E-Pallete' i els robots 'Pepper' i 'Spot' a les grades per animar als esportistes durant la competició perquè no se sentin sols. Es celebraran els jocs olímpics amb més tecnologia, més solitaris i amb menys afluència de la historia.

A més, la població nipona està molt envellida i per al 2075 la ciutat més poblada del planeta serà Kinshasa en el Congo perquè els països emergents amb major demografia seran els que tinguin grans ciutats, joves i innovadores encara que no sé si solitàries.

Sent més persones i amb molta més tecnologia a l’abast del planeta, caldria reflexionar si el que convé no serien Ministeris del sentit comú global i evitar un món ple d’humans robots i de robots humanoides que alleugereixin la soledat de les persones.

En la era del humanisme tecnològic, compte amb els tòxics, troians i trolls i envolteu-vos de sinergents que sempre sumen aptituds, equip i valors.

Àurea Rodríguez. Experta en innovació i tecnologia

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x