Catalonia Talent

Catalonia Talent

Neix EXPAI, la primera startup d'Europa especialitzada a combatre els perills de la IA

19 de maig de 2021

Articles - Tecnologia

L'empresa formada per estudiants i professors de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) vol aconseguir detectar i eliminar els algoritmes de continguts racistes, masclistes o LGTBfòbics. Per aconseguir identificar-los, estan treballant en la creació d'una Intel·ligència Artificial (IA) més comprensible, segura i justa.

Els socis que formen l'empresa són Javier Rando, estudiant d'últim curs d'Enginyeria Matemàtica, Pablo Vitoria, estudiant de l'últim curs d'International Business Economics i Daniel Hormigo i Carles Soler, professors associats de l'Escola d'Enginyeria de la UPF.

EXPAI vol recuperar i augmentar la confiança en els models matemàtics i assegurar la transparència. L'objectiu és simplificar les formes dels algoritmes perquè qualsevol persona, sense necessitat de saber com funcionen, els puguin entendre i saber com prenen les decisions. Segons explica el co-CEO i responsable TIC de l'empresa, Javier Rando, "aquesta transparència millorarà l'adopció de la intel·ligència artificial a les empreses perquè facilita la comprensió del procés i ajuda a prendre millors decisions".

EXPAI es presentarà a la fira 4YFN, un dels esdeveniments més importants d'empreses emergents al món. El certamen començarà el 28 de juny i es mostraran les startups creades recentment. Per altra banda, també han comptat amb el suport de la UPF amb el laboratori de tecnologies Hacklab on s'ha gestat el projecte abans de presentar-se.

Temes UPFIntel·ligència ArtificialalgoritmesTICstartup

Contingut relacionat

Carregant...
x