Catalonia Talent

Catalonia Talent

Tot a punt per a l'ISE 2022

4 de maig de 2022

Articles - Tecnologia

Els organitzadors de l’ISE Barcelona 2022 esperen igualar o fins i tot superar les xifres aconseguides al Mobile World Congress celebrat el febrer passat, amb 60.000 visitants, tot i la variant òmicron. Amb l’eliminació de les restriccions de la covid i sense l’obligatorietat de la mascareta en interiors, la fira més gran del món del sector audiovisual confia a tenir un impacte econòmic sobre la ciutat de fins a 300 milions d’euros. El 2021 ja es va fer la fira, si bé en un format molt més reduït per la covid.

El programa de l’ISE Barcelona 2022 està farcit de conferències, xerrades i activitats diverses. En el dia inaugural, hi ha prevista una conferència d’edificis intel·ligents i un mapatge a Fira de Barcelona. El segon dia del saló estarà ple de xerrades i debats sobre la innovació, els espectacles immersius i els esdeveniments en directe, entre d’altres. Alguns d’aquests s’allargaran durant gairebé cada dia de la fira, fins a la jornada de clausura. Entre les activitats, el ISE Talent & Knowledge Summit, que organitza la Fundació Impulsa Talentum XXI, editora del Catalonia Talent.

Els organitzadors de l’ISE Barcelona confien a tenir “una xifra similar” a la del Mobile, tot deixant un impacte econòmic sobre la ciutat d’uns 250 o 300 milions d’euros. Micke Blackman, director general d’ISE 2022, ha reafirmat el seu compromís amb Barcelona i ha assegurat que espera allargar la seva vinculació amb la ciutat més enllà de les tres edicions que ja té programades.

Sobre les perspectives de futur, Blackman ha apuntat que la cita espera arribar a ocupar 60.000 metres quadrats el 2023 i reunir unes 1.400 companyies. Pel 2026, vol escalar fins als 77.528 metres quadrats i les 1.775 empreses.

A Catalunya el sector de l’audiovisual el formen més de 1.100 empreses que sumen una facturació total de 6.700 milions d’euros i ocupen a unes 26.000 persones, segons l’estudi “El sector audiovisual a Catalunya. Actualització Estratègica” del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat.

Segons dades més recents del 2021, Barcelona és el pol central del sector audiovisual de Catalunya i concentra el 56,7% dels llocs de treball i el 62,0% de les empreses del sector a l’àmbit català l’any 2021.

El sector audiovisual a Barcelona que agrupa empreses dedicades a l’edició, el cinema, vídeo i música, i la ràdio i la televisió, assoleix, el 4t trimestre de 2021, 14.503 llocs de treball, xifra que suposa un 56,7% de l’ocupació total del sector a Catalunya.
Per subsectors, destaca l’Edició, que suposa el 68,7% dels llocs de treball del total de Catalunya, seguida pel Cinema, vídeo i música (59,8%) i la ràdio i televisió (21,6%).
Pel que fa al nombre d’empreses, Barcelona registra el 62,0% de les de Catalunya, i en aquest cas, per subsectors, destaquen el Cinema, vídeo i música (68,6%), l’Edició (60,6%) i la ràdio i televisió (30,6%).

A Barcelona el sector audiovisual empresarial és molt dinàmic, el 57,2% del teixit productiu local es va constituir després de l’any 2011, xifra que supera en 10 punts el referent del conjunt dels agents de la ciutat.

Per districtes, els que registren més activitat econòmica de l’audiovisual són l’Eixample, Sant Martí, Sarrià-Sant Gervasi i Gràcia, que representen prop de tres quartes parts (73,3%) del conjunt del sector a la ciutat.

Contingut relacionat

Carregant...
x