Catalonia Talent

Catalonia Talent

L’empresa catalana etecnic introdueix al Regne Unit el seu sistema de gestió en 500 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

13 de juny de 2023

Articles - Tecnologia

L’empresa catalana etecnic, especialitzada en serveis d’enginyeria i consultoria per a la mobilitat elèctrica i sostenible, s’ha introduït al Regne Unit, on ajudarà a gestionar 500 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics aquest 2023. La companyia de Reus, una de les principals de l’Estat en aquest àmbit, ha tancat un acord amb una empresa britànica que farà servir el software EVcharge per a la seva xarxa de recàrrega arreu del país.

Per aquest projecte d’expansió internacional, etecnic ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, per mitjà de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Londres.

etecnic ha dissenyat una plataforma personalitzada per a l’empresa britànica PlusCharge que s’adapta a les seves necessitats i permet a la companyia gestionar els cobraments del serveis de recàrrega per a vehicles elèctrics, controlar el manteniment dels seus punts de recàrrega, la teleassistència, així com el servei d’atenció al client, entre altres funcionalitats. “Dissenyem un software completament personalitzable a les necessitats dels operadors de punts de recàrrega per tal que tinguin en un sol lloc tota la informació que necessiten per gestionar el servei, des de la localització al manteniment o el control de la facturació”, explica el CEO de l’empresa catalana, Jorge Ríos.

El sistema desenvolupat per etecnic consisteix en una plataforma de control, que dirigeixen principalment a les companyies gestores i a les entitats públiques, a més d’una aplicació disponible per a iOS i Android, que també ofereix serveis per als usuaris finals, com ara el de localització de punts de recàrrega. D’altra banda, l’empresa exerceix serveis de consultoria específica en l’àmbit de la mobilitat sostenible, així com projectes globals que inclouen la instal·lació, subministrament i posada en funcionament de punts de recàrrega. Segons Ríos, la companyia catalana és “el tercer operador i la primera pime que ofereix aquesta mena de serveis de mobilitat elèctrica a tot l’Estat, i l’única empresa que no és propietària dels punts de recàrrega, sinó un gestor lliure”. etecnic, mitjançant EVcharge i els seus socis, gestiona més de 2.700 punts de recàrrega i dóna servei a més de 650.000 usuaris.

L’empresa es va fixar en el Regne Unit com a objectiu perquè “és un país madur pel que fa a la mobilitat elèctrica”, explica Ríos, que destaca que l’objectiu d’etecnic és “ampliar la presència en aquest mercat per continuar-hi creixent”. La companyia té l’expansió internacional entre les seves principals prioritats i actualment es troba present en mercats com Portugal, Romania, Xile, Colòmbia. Durant el 2023 preveuen tancar nous acords de col·laboració, gràcies a l’assessorament d’ACCIÓ mitjançant la Xarxa d’Oficines de Comerç i d’Inversions.

etecnic es va fundar l’any 2010 i té una plantilla de 45 persones a la seva seu de Reus. Des del 2015 s’especialitzen en la mobilitat elèctrica. L’empresa catalana ha tancat el 2022 amb una facturació de 4 milions d’euros, un 73% més que l’exercici anterior i preveu superar els 6 milions d’euros el 2023.

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x