Catalonia Talent

Catalonia Talent

La Vall d'Hebron primer hospital d'Europa on es prova un tractament per eliminar la covid mitjançat diàlisi

7 de maig de 2021

Articles - Salut

El Vall dHebron és el primer hospital de tot Europa que participa en un assaig clínic per eliminar el virus responsable de la Covid-19 mitjançant un tractament d'hemodiàlisi.

Pacients d'aquest centre proven l'eficàcia d'un filtre conegut com a Seraph 100 per combatre infeccions com la Covid-19 o la sèpsia.

El filtre és un cartutx ple de boletes minúscules que atrapen tota mena de patògens i, per tant, ha de disminuir la quantitat de virus o bacteris que hi hagi presents.

Als pacients se'ls fa la diàlisi a través d'un catèter femoral, a l'alçada de l'engonal. Es calcula que només és necessària una sessió, de 4 hores, per netejar la sang. I els resultats s'han de notar de forma significativa en 48 hores.  

L'assaig amb el SARS-CoV-2 es fa amb 42 voluntaris d'un perfil concret, com explica Ricard Ferrer, cap de Medicina Intensiva del Vall d'Hebron i del Grup de Recerca Shock, Disfunció Orgànica i Ressuscitació (SODIR) del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR): "Es fan en pacients crítics que estan en una fase molt inicial de la malaltia, és a dir, que ha tingut un ingrés a l'UCI molt recent. Abans que el virus ocasioni un dany que serà molt difícil de revertir, és el moment, la finestra, que tenim de tractament amb aquests filtres absorbents."

L'estudi ha d'avaluar si aquest filtratge suposa que l'evolució dels malalts sigui millor que la d'altres infectats que no hauran rebut el tractament. Si hi ha més supervivència, menys fallades d'òrgans o una reducció de dies d'estada a l'UCI, per exemple.

Nota de TV3

Contingut relacionat

Carregant...
x