Catalonia Talent

Catalonia Talent

L'Agència del Medicament autoritza la segona fase de l'assaig de la vacuna d'HIPRA

15 de novembre de 2021

Articles - Salut

L'Agència Espanyola del Medicament ha autoritzat aquest dilluns l'assaig clínic en fase 2 de la vacuna de l'empresa catalana HIPRA contra el covid-19. La prova es durà a terme a 10 centres hospitalaris: El Dr Trueta, el Clínic, la Vall d'Hebron, Can Ruti, Clínic de València, la Paz, Gregorio Marañon, Príncipe de Asturias, Cruces, i el regional de Màlaga amb més de 1.000 voluntaris, i disposarà d'una ajuda de 15 milions d'euros del govern espanyol, tal com va aprovar fa dues setmanes el Consell de Ministres.

Seran 1.000 voluntaris vacunats amb pauta completa de Pfizer dels quals la meitat rebran la vacuna d'HIPRA i l'altra meitat la de Pfizer. L'objectiu és estudiar si la vacuna HIPRA és una bona opció com a dosi de reforç. Segons Sánchez, aquesta és una "notícia extraordinària" per a la ciència, ha dit, que "demostra que Espanya es pot situa a l'avantguarda de la resposta davant el covid". "És un motiu més per sentir orgull de país, defensar el paper de la ciència, apostar per la col·laboració público-privada" com es fa, a dit, al PERTE que ha presentat aquest dilluns.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions durant la presentació dels Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) en medicina d'avantguarda, en un acte on també ha participat les ministres d'Hisenda, Indústria, Sanitat i Ciència.

Segons informa l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) l'objectiu de l'assaig és "avaluar la seguretat i la capacitat de generar una resposta immune" d'una vacuna de reforç en adults que hagin rebut la pauta complerta de Cominarty (la vacuna de Pfizer/BioNTech). Aquesta segona fase de l'assaig es farà a deu centres hospitalaris i comptarà amb uns 1.100 voluntaris.

Temes hipravacunacovid

Contingut relacionat

Carregant...
x