Catalonia Talent

Catalonia Talent

Neix una nova xarxa pediàtrica a Barcelona que ofereix una atenció global i integral al pacient infantil

19 de juny de 2020

Articles - Salut

 

Els hospitals HM Nens i HM Sant Jordi són les pedres angulars del projecte
Ambdós centres unificaran circuits i protocols d’actuació i establiran sinèrgies a nivell tecnològic i d’atenció al pacient HM Nens esdevindrà centre de referència a l’aportar la seva experiència en el diagnòstic i tractaments de major complexitat El pla constarà de tres fases i culminarà al 2021 amb la creació d’una àrea maternoinfantil i una Unidad de Neonatos al nou Hospital HM Sant Jordi
HM Hospitales ha iniciat la creació d'una xarxa pediàtrica a Barcelona que permetrà oferir una atenció global i integral del pacient infantil. Aquest projecte, que forma part de l'estratègia desenvolupada pel Grup per proporcionar una assistència d'alta especialització als pacients de Catalunya, té com a pedres angulars els hospitals HM Nens i HM Sant Jordi. La unificació dels seus circuits i protocols d'actuació garantiran la continuïtat assistencial, la qual cosa és especialment rellevant en els casos que presenten una major complexitat.

Des de fa uns mesos, HM Nens i HM Sant Jordi han començat a treballar coordinadament en les diferents àrees de Pediatria que, fins ara, oferia al centre de Sant Andreu (Urgencias Pediátricas, Consultas Externas de Pediatría i Atención al Neonato) amb l'objectiu de complementar capacitats i poder prestar tots els serveis necessaris al pacient pediàtric. D'aquesta manera, s'han començat a establir sinergies en els àmbits d'atenció al pacient i tecnològic que contribuiran a fer diagnòstics més precisos i desenvolupar tractaments més complexos.

En aquest sentit, el Dr. Josep Mª Payà, director mèdic d’HM Sant Jordi, es mostra satisfet per "poder potenciar els nostres serveis de Pediatria i beneficiar d'aquesta manera a la població de la nostra àrea d'influència. El fet de pertànyer al mateix Grup que HM Nens farà que el flux de pacients sigui més fluid i còmode i, per tant, guanyarem rapidesa a l'hora de poder realitzar determinades proves diagnòstiques i concisió en els resultats gràcies a l'avançada tecnologia dels equipaments d'HM Hospitales".

Les Urgencias Pediátricas és un dels serveis en què el treball de la xarxa pediàtrica d'HM Hospitales ja ha començat a donar resultats. Així, l'activitat d'aquesta àrea s'ha incrementat un 10% i s'espera que aquest percentatge augmenti durant els propers mesos.

La xarxa pediàtrica d'HM Hospitales a la Ciutat Comtal estarà liderada per HM Nens, el primer hospital monogràfic que s'ha integrat en el Grup. El centre de l'Eixample, amb més de 130 anys d'experiència en la cura de la salut dels nens, esdevindrà centre de referència a l'aportar el seu coneixement en l'especialitat de Pediatria. El Dr. Javier Massaguer, director mèdic d’HM Nens, explica que "el fet que els nostres professionals puguin recolzar-se analitzant els casos conjuntament i col·laborar intercanviant informació contribuirà a oferir una atenció personalitzada i un diagnòstic més precís, el que comportarà una qualitat assistencial d'alt nivell".

 

Temes pediatriasaluthospitals

Contingut relacionat

Carregant...
x