Catalonia Talent

Catalonia Talent

“La IA farà que la meitat de les feines puguin ser automatitzades en els pròxims set anys”, segons David Boronat

8 de novembre de 2023

Articles - Tecnologia

Novembre 2023. Amb l'objectiu de mostrar com serà el nostre futur més immediat i ajudar-nos a comprendre els imminents canvis tecnològics que s'acosten en un món cada vegada més global i interconnectat, David Boronat, soci fundador i president de la consultoria Mutiplica, ha presentat, a la Casa del Llibre de Barcelona, el llibre “7 claves para entender el mundo digital que viene: Hasta ayer, el futuro digital era mañana”. En aquest treball, editat per Profit Editorial, Boronat posa el focus en quines tecnologies determinaran el futur de la nostra societat, com ho faran, quan es produiran aquests canvis, i, sobretot, qui seran els seus protagonistes.

Segons Boronat, Internet tal com ho coneixem serà història en pocs anys. “En els pròxims cinc anys Internet es tornarà més integrat en les nostres vides i experiències, creant un entorn digital altament contextual i immersiu”, explica. L'especialista detalla que “començarem a envoltar-nos de Siris de veritat, anirem deixant enrere clics innecessaris i la veu s'anirà convertint en la forma natural amb la qual ens relacionarem amb la tecnologia”

Un altre canvi significatiu el protagonitzaran els algoritmes i sistemes d'Intel·ligència Artificial (IA), que en un futur prendran cada vegada més decisions per nosaltres. “Ens deixarem aconsellar per a decidir què podríem estudiar, si ha arribat el moment de deixar la feina o si aquesta hauria de ser la persona amb la qual compartir la resta de les nostres vides”, apunta Boronat. “Dos anys de IA són l'equivalent a dues dècades d'Internet”

El pronòstic d'aquest expert en lideratge i digitalització és que, a mida que anem compartint tot tipus d'informacions amb els nostres assistents virtuals i ens envoltem de tota mena de sensors biomètrics, “els algorismes ens coneixeran millor que ningú i sabran reconèixer els nostres estats d'ànim. I començarem a deixar-nos aconsellar per aquests en més parcel·les de les nostres vides”.

Cap a una nova revolució tecnològica
Boronat afirma que aquests avanços “ens conviden a reflexionar molt”, perquè “portaran una reducció significativa de llocs de treball, ja que la meitat de les tasques que actualment fem es podran automatitzar en els pròxims set anys”. No només això, sinó que preveu que “en els pròxims quinze, o vint anys, moltes de les coses que fem, les podrà fer una màquina”. Però per al fundador de Multiplica, “això no implica que totes les feiens vagin a desaparèixer”.

Alfons Cornella, autor del pròleg del llibre, fa una lectura positiva perquè “al llarg de la història la tecnologia sempre ens ha espantat”. “És molt fàcil i temptador parlar del punt de vista negatiu d'aquestes noves tecnologies, -explica- però crec que serà molt bo en clau de com ens farem les preguntes adequades per a tenir un impacte positiu. Posa com a exemple els progressos que es donaran en el camp de la salut o de l'agricultura, que “suposaran una autèntica revolució per la seva capacitat d'aprendre i analitzar amb rapidesa enormes quantitats d'informació”

Distingir entre el simple soroll i allò que vindrà per a canviar-ho tot

L'arribada d'aquests canvis, segons el parer de Boronat, farà que “en quatre o cinc anys ens riguem de l'Internet que utilitzàvem en 2023”, i ens preguntem “com podíem viure sense tant d'algoritme, sense assistents virtuals o sense sensors pertot arreu”.

“Amb aquest llibre”, explica l'autor, “pretenc ajudar el lector a ordenar idees i conceptes, perquè el lector estigui connectat al futur i tingui eines que li permetin distingir entre el simple soroll i allò que realment vindrà per a canviar-ho tot”.

Contingut relacionat

Carregant...
x