Catalonia Talent

Catalonia Talent

El BSC crearà un Centre de Computació Avançada per desenvolupar energia de fusió

15 de juny de 2021

Articles - Tecnologia

El consorci d'energies de fusió EUROfusion ha encarregat al Barcelona Supercomputing Centre - Centro Nacional de Supercomputación (BSC - CNS) la creació i gestió d'un dels cinc hubs dedicats a aquesta energia per a produir electricitat. EUROfusión està creat per 28 països europeus i compta amb més de 150 entitats afiliades i centres de recerca.

L'energia de fusió és aquella que prové de l'energia de les estrelles, com el Sol, i és neta i lliure de riscos. És una de les apostes més importants de la comunitat científica per reduir les emissions de CO₂.

El BSC - EUROfusion Advanced Computing Hub (ACH) estarà dirigit per la doctora Mervi Mantsinen, professora investigadora ICREA i líder del grup de Fusió del BSC. També és membre del consell de la Divisió de Física del Plasma de la Societat Europea de Física i líder de diversos experiments creats per EUROfusion.

EL BSC - ACH entrarà en funcionament a partir de l'1 de juliol del 2021 i comptarà amb 8 treballadors. El projecte té el finançament garantit fins al 2025. Els altres quatre hubs d'EUROfusion estaran ubicats a Suïssa, Polònia, Alemanya i Finlàndia.

Temes energia fusióBSC CNSreduir emissionshubBarcelonaEUROfusion

Contingut relacionat

Carregant...
x