Catalonia Talent

Catalonia Talent

Cooling Photonics tanca la seva primera ronda d’inversió de 630.000 euros per impulsar una tecnologia de refrigeració sostenible

24 de gener de 2023

Articles - Tecnologia

La startup catalana Cooling Photonics, especialitzada en el desenvolupament de tecnologia de refrigeració per reduir el consum d’energia, ha tancat la seva primera ronda d’inversió per un valor de 630.000 euros. L’empresa emergent ha creat un sistema basat en tecnologies deeptech com la nanotecnologia i la fotònica que permet reduir la temperatura de qualsevol material, de manera que també disminueix el seu consum d’energia i millora la seva eficiència.

Cooling Photonics ha estat beneficiària de l’ajut Startup Capital d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, destinat a impulsar el creixement de startups tecnològiques i deeptech en fase inicial.

D’acord amb el CEO de Cooling Photonics, Javier Achiaga, “l'excés de calor provoca una pèrdua d'eficiència dels dispositius, causa avaries que els poden inhabilitar i incrementa el seu consum d’energia”. Per això, la startup ha desenvolupat tecnologies de refredament “sostenibles que eviten o redueixen el sobreescalfament de qualsevol material”.

Aquesta solució “permet refredar qualsevol superfície d'una manera sostenible, sense consum d'energia ni contaminació, simplement maximitzant la capacitat natural del material per desprendre's de l'excés de calor i reduir la seva temperatura”, tot amb l’objectiu de millorar l’eficiència dels dispositius, afirma Achiaga. Segons el CEO de la startup, la seva tecnologia “té un gran potencial d’aplicació en sectors tan diversos com la regulació tèrmica, la generació d’energia, l’electrònica, la càrrega elèctrica o la indústria aeroespacial”, entre d’altres.

Amb aquesta ronda d’inversió, liderada per la xarxa de business angels d’Esade Alumni, Esade BAN, i per l’associació de dones business angels WA4STEAM (que inverteix en startups amb dones en el nucli fundador, buscant expandir la presència femenina en empreses dels camps STEAM), la valoració de l’empresa emergent augmenta fins als 3 milions d’euros. Amb els fons obtinguts, la startup ja està incrementant el seu equip per a accelerar la introducció de la seva tecnologia al mercat, i en concret, per començar a comercialitzar una cinta de dissipació tèrmica que han creat, així com finalitzar el desenvolupament d'un revestiment que permetrà incrementar l'eficiència dels panells fotovoltaics.

Cooling Photonics va néixer l’any 2020, com a spin-off de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) i ha comptat també amb el suport de The Collider, el programa d’innovació de Mobile World Capital Barcelona, que en va accelerar el creixement. Actualment compten amb una plantilla de 8 persones i tenen la seva seu a Barcelona, a La Salle Technova.

Contingut relacionat

Carregant...
x