Catalonia Talent

Catalonia Talent

L'Alta Segarra estrena el servei de transport a demanda Clic.cat basat en una solució digital guanyadora de l'SmartCatalonia Challenge

20 de maig de 2021

Articles - Indústria i Territori

L’Alta Segarra estrenarà el proper dilluns, 24 de maig, un servei de transport públic sota demanda basat en la digitalització que, durant sis mesos, donarà servei al veïnat de 7 municipis (Sant Martí Sesgueioles, Pujalt, Prats de Rei, Castellfollit, Calonge de Segarra, Calaf i Igualada) i, per tant, facilitarà la mobilitat entre les poblacions d’aquesta comarca natural i la seva connexió amb Igualada.

El servei és una prova pilot, impulsada pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i el Departament de Territori i Sostenibilitat en el marc de l’estratègia SmartCatalonia en col·laboració amb la Mancomunitat de l’Alta Segarra, que es basa en la solució digital de l’empresa Shotl que va guanyar la sisena edició del concurs d’innovació oberta ‘SmartCatalonia Challenge’ impulsat per Polítiques Digitals.

La solució tecnològica de Shotl permet oferir transport públic a demanda en un vehicle de 7 places, sense rutes ni horaris fixos, amb un recorregut que es crea en temps real a partir de les peticions fetes pels usuaris a través d'una app mòbil.

Aquest nou servei de transport a demanda s’emmarca dins el nou model de transport públic per carretera basat en la digitalització, Clic.cat, impulsat per Territori i Sostenibilitat. El servei inclou 44 punts de recollida i funcionarà de 9 a 13h i de 17 a 21h de dilluns a divendres per facilitar l’accés a comerç, serveis sanitaris, activitats educatives, extraescolars i lúdiques; i de 10 a 14h els dissabtes per garantir l’accés a mercats i comerç. El cost serà de 3 € per als desplaçaments entre els municipis de la mancomunitat i de 5 € per als viatges entre aquestes poblacions i Igualada.

Aquest nou model de transport és una forma àgil i eficient de garantir l’accés als serveis de transport públic a les zones rurals i de baixa densitat i permetre que els seus veïnats puguin tenir una opció de transport sostenible per atendre les seves necessitats de mobilitat i accedir als centres laborals, sanitaris, socials i de serveis. A dia d’avui ja s’ha implementat a la comarca del Gironès i Pla de l’Estany amb molt bons resultats, i s’està treballant per ampliar-ho durant el 2021 en altres zones de Catalunya com, per exemple, Les Garrigues i la Garrotxa.

Temes transportAlta SegarramobilitatCatalunyatecnologiaPolítiques Digitals

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x