Catalonia Talent

Catalonia Talent

Creada la Càtedra API-UPF d’Innovació Immobiliària com a motor del canvi socioeconòmic

14 de juliol de 2022

Articles - Indústria i Territori

El Rectorat de la Universitat Pompeu Fabra ha acollit el 13 de juliol, al matí, l’acte de signatura de la creació de la “Càtedra API-UPF d’Innovació Immobiliària. La innovació immobiliària com a canvi socioeconòmic”, per tal de fomentar la docència, la recerca i la difusió de coneixement en aquest àmbit, a partir d’activitats de recerca, transferència de coneixement i formació.

El conveni de col·laboració empresarial entre la Universitat Pompeu Fabra (UPF), l’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya (AIC) i el Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona ha estat signat, en representació de les tres institucions, per Oriol Amat, rector de la UPF; Vicenç Hernández, president de l’AIC i Gerard Duelo, president del Col·legi.

Han assistit a l’acte de signatura del conveni, que tindrà una durada de tres anys, Daniel Serra, delegat del rector per a les càtedres d’Empresa; Ernest Solé Udina, professor del Departament d’Economia i Empresa de la UPF i de la UPF-BSM i director de la Càtedra API-UPF, i els professors de la Universitat Josep Ferrer i Josep M. Raya, directors de les càtedres UPF d’Estudis d’Habitatge i APCE-UPF d’Habitatge i Futur, respectivament.

Oriol Amat, rector de la UPF, ha destacat que “la creació d’una càtedra d’empresa constitueix una manera idònia de formalitzar una col·laboració qualificada, àmplia i duradora entre la Universitat i les empreses, potenciant la recerca i la transferència de coneixement. La Càtedra API-UPF explora un àmbit innovador, que no s’aborda en les altres càtedres d’habitatge que tenim, i ho fa a través d’un enfocament diferencial que dóna valor afegit i que ens pot ajudar al crear sinergies amb altres iniciatives.”

Vicenç Hernández, president de l’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya, ha posat èmfasi en què “aquesta càtedra és un pas important per al nostre col·lectiu, no només per la capacitat d'aportació d'experiència i coneixement a l'àmbit socioeconòmic, sinó també per poder contribuir al progrés, visualitzant la innovació com a motor de creixement.”

Per la seva banda, Gerard Duelo, president del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona, ha subratllat que “la missió d’API és treballar per aconseguir que tots els ciutadans accedeixin a un habitatge d’una manera segura i amb garanties. Per això avui estem molt il·lusionats d’iniciar aquesta càtedra amb la UPF, perquè estem segurs que la recerca ens aproparà a aquest objectiu.”

Segons Ernest Solé Udina, director de la Càtedra, “les noves tecnologies empenyen les empreses a evolucionar cap a nous models de negoci, molt enfocats al client i a donar-li aquell valor que exigeix. Els agents de la propietat immobiliària no resten al marge d’aquests canvis, cal que s’hi adaptin, i no només per a sobreviure, sinó també per oferir cada cop més i millor servei als clients. En l’àmbit d’aquesta càtedra es desenvoluparan noves fórmules mitjançant les quals aquests agents es dirigiran al mercat de maneres més eficients, responsables, transparents, i amb major valor afegit. “

Contingut relacionat

Carregant...
x