Articles - Gastronomia i alimentació
El restaurant Disfrutar de Barcelona, amb els xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, és el segon millor restaurant del món, i el millor d'Europa segons el rànquing internacional The World's 50 Best Restaurants 2023. L'any passat va quedar tercer, un lloc que ara ocupa el local madrileny DiverXO, del xef David Muñoz. En primera posició s'ha situat el restaurant peruà Central.
Tot plegat se suma a les dues estrelles Michelin que té des del 2018 per la seva cuina avantguardista i creativa.
Quan va tancar l'establiment de Ferran Adrià, el trio format per Casañas, Castro i Xatruch van decidir refermar el què havien après obrint el Compartir, un restaurant a Cadaqués que va aixecar la persiana l'abril del 2012. L'experiència els va funcionar i va ser llavors quan van ampliar horitzons i van decidir obrir el 2014 Disfrutar, el restaurant que es troba a tocar del Mercat del Ninot