Catalonia Talent

Catalonia Talent

Dues jornades internacionals sobre la gestió de la pesca sostenible, organitzades pel Departament d'Acció Climàtica de Catalunya

1 d'octubre de 2021

Articles - Gastronomia i alimentació

Avui i demà, tindran lloc, al Teatre Municipal de Roses, dues jornades de caire internacional sobre gestió de la pesca sostenible. Les jornades s’emmarquen dins dels actes que s’estan organitzant per a la celebració del centenari de la creació del “Pòsit de Roses”, entitat que actualment ha esdevingut la Confraria de Pescadors de Roses.

El primer dia, tindrà lloc el Simposi sobre Governança Participativa per a la Sostenibilitat de les Pesqueres. Aquest acte té com a objectiu aportar la visió de les institucions científiques, administracions, organitzacions mediambientalistes i persones del sector pesquer sobre les mesures de gestió i d’ordenació recentment adoptades que persegueixen la sostenibilitat dels recursos pesquers i promouen el benestar socioeconòmic del sector pesquer.

En aquest sentit, es presentaran casos de governança participativa procedents de la regió mediterrània. També, de la mà de persones expertes de diferents institucions, hi haurà un seguit de presentacions per assolir una visió de la governança participativa a escala global. Hi haurà, així mateix, una conferència magistral d’un expert de cogestió i consultor de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), i també es possibilitarà que representants del sector mateix puguin manifestar la seva visió sobre la nova governança. La idea d’aquest acte és apropar el coneixement sobre les eines de gestió innovadores i promoure la creació de xarxes i l’intercanvi d’experiències entre totes les parts.

La segona jornada consistirà en el II Fòrum de Cogestió Pesquera a Catalunya. El primer es va fer l’any 2019 en el marc del Saló Nàutic, i va servir com a inici de punt de trobada entre els membres dels Comitès de Cogestió que estan treballant actualment a Catalunya. L’objectiu d’aquest segon Fòrum de Cogestió Pesquera és crear un intercanvi de la diversitat d’experiències i que puguin aflorar noves idees i propostes en un mateix nivell relacional, d’igual a igual entre les persones representants del sector pesquer i científic, les ONG, les confraries de pescadors i l’Administració, dels actuals set comitès de cogestió creats actualment a Catalunya. També s’hi han convidat altres persones procedents dels sectors interessats de la regió mediterrània.

Temes PescaSostenibilitatGastronomiaEconomia Blava

Contingut relacionat

Carregant...
x