Catalonia Talent

Catalonia Talent

Catalunya, primera regió de la Unió Europea en captació d’inversió estrangera del sector dels videojocs

19 de setembre de 2022

Articles - Tecnologia

Catalunya és la primera regió de la Unió Europea en captació d’inversió estrangera del sector dels videojocs segons un estudi d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- fet públic aquest divendres. Ho ha donat a conèixer el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i García, acompanyat pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, durant una reunió de treball amb els principals estudis de videojocs estrangers establerts a Catalunya.

Segons les dades recollides per ACCIÓ a partir de la base de dades de l’fDi Markets, Catalunya ha captat en els últims cinc anys 20 nous projectes d’inversió estrangera d’estudis de videojocs internacionals, que han suposat una inversió propera als 120 milions d’euros i la creació de gairebé 900 llocs de treball. Els principals països inversors en aquest període (2017-2021) han estat els Estats Units, França, Suècia i Corea del Sud.

D’aquesta manera, Catalunya ha atret el 12,2% de la inversió estrangera destinada a tota la Unió Europea aquest quinquenni, i se situa com la primera regió de la UE tant per nombre de projectes com per volum d’inversió en l’àmbit dels videojocs, per davant de la regió d’Amsterdam (West Netherlands), Irlanda, Suècia i els regions de Bordeus i París, de França. Al mateix temps, Catalunya és la segona regió de la UE pel que fa al nombre de llocs de treball creats amb aquests projectes d’inversió estrangera.

En base a aquestes dades, el president ha destacat que, durant els últims anys, Catalunya s’ha posicionat “com un dels pols més dinàmics d’Europa per al desenvolupament de projectes com els videojocs, sobretot en jocs per a mòbil” i per això “la cerca de la inversió estrangera i el suport a les empreses que ja han apostat per Catalunya és una de les prioritats del Govern”, ha dit.

Durant la reunió, el cap de l’Executiu ha mostrat la seva total disposició a explorar vies de col·laboració i detectar les necessitats del sector, amb la voluntat de “consolidar-nos com un dels hubs més rellevants d’Europa en aquest àmbit” i, alhora, “continuar mostrant Catalunya amb una economia basada en la creativitat, el talent, l’emprenedoria i la innovació”.

En declaracions als mitjans després de la reunió de treball, que ha servit per analitzar la situació del sector i conèixer els reptes de futur de la indústria, el conseller Torrent ha destacat que “Catalunya compta amb un ecosistema de videojocs molt potent, dinàmic i amb moltes perspectives de creixement de futur, que és tractor de la resta de sectors econòmics i fonamental per al futur". De fet, el conseller ha donat a conèixer que "el 40% de les principals empreses mundials de videojocs tenen presència a Catalunya" però que "volem anar més enllà i créixer, captar nous projectes d'inversió estrangera i seguir promovent el talent del país".

El titular d'Empresa i Treball ha subratllat que les empreses estrangeres del sector dels videojocs inverteixen a Catalunya “perquè hem sabut crear les condicions necessàries i perquè hi ha el talent que atrau més talent”. “Seguirem potenciant la generació i captació de talent en una indústria de futur com són els videojocs”, ha subratllat Torrent després de la reunió de treball, que també ha comptat amb la participació de la directora General d’Innovació i Cultura Digital del Departament de Cultura, Marisol López Vicente, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos i Maduell, i el director executiu d’ACCIÓ, Joan Romero i Circuns.

Estudi d’ACCIÓ

L’estudi presentat avui, que es pot consultar en aquest enllaç, recull exemples d’inversions d’estudis internacionals líders d’aquest sector, que fins i tot desenvolupen des de Catalunya videojocs considerats triple A, és a dir, grans projectes amb pressupostos i nivells de vendes molt rellevants. Així, destaca la presència a Barcelona de companyies com la francesa Ubisoft, la nord-americana Scopely, la sud-coreana Smilegate, la britànica King o la japonesa Bandai Namco. L’informe també destaca l’adquisició de la firma barcelonina Digital Legends per part d’Activision Blizzard, que posteriorment ha estat comprada per Microsoft, o la de Social Point per part de Take-Two.

Contingut relacionat

Carregant...
x