Catalonia Talent

Catalonia Talent

3D Incubator, Premi Innova 2020 als Premis Empresa

27 de juliol de 2021

Articles - Tecnologia

Redacció - L'empresa 3D Incubator ha estat premiada entre el conjunt de les millors empreses espanyoles de l'any. La primera incubadora europea d'alta tecnologia en impressió 3D impulsada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i el centre tecnològic Leitat amb el suport de Fons FEDER a través de la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç d'Espanya, ha guanyat el Premi Innova en el marc dels Premis Empresa de l'Any 2020 que atorga El Periódico

La categoria Innova premia empreses que treballen en l'impuls d'innovació tecnològica orientada a millorar l'eficiència, competitivitat de l'oferta i capitalització d'una companyia.

El premi el varen entregar Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al CZFB; Jordi William Carnes, president de Leitat; i José Luis Bonet, president de la Fundació INCYDE de les Cambres de Comerç. Segons el primer "aquest guardó és una gran notícia per a tots els que formem part de l'equip de la 3D Incubator. És un reconeixement molt important perquè arriba després d'un any profundament complex i marcat per la pandèmia, en el qual tots ens hem bolcat per aportar valor social i contribuir, a el mateix temps, a la recuperació econòmica ". "La 3D Incubator exemplifica el poder que les aliances estratègiques i l'impuls de les noves tecnologies poden tenir en la nova economia", afegeix.

Ja en els inicis de la crisi sanitària, CZFB, Leitat i el CatSalut es van aliar amb el Consorci Sanitari de Terrassa i l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, entre altres entitats, per aconseguir que l'Agència Espanyola de l'Medicament homologui en tan sols 3 setmanes el Leitat 1, un respirador fabricat en impressió 3D que va permetre lluitar contra la falta d'aquest tipus d'aparells en els hospitals en els moments més durs de l'emergència. En total, 25 hospitals comarcals van fer ús de les 400 unitats fabricades per la 3D Incubator d'aquest respirador dissenyat per Magí Galindo i validat pel doctor Lluís Blanch, director d'innovació de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell.

Contingut relacionat

Carregant...
x