Catalonia Talent

Catalonia Talent

Obre l'Ateneu d'Innovació Digital i Democràtica al Canòdrom

3 de juny de 2021

Articles - Tecnologia

El nou espai estarà centrat en la innovació democràtica, les tecnologies obertes i la cultura digital. L'Ateneu d'Innovació Digital i Democràtica es proclama com un referent en tecnologia i democràcia, tot amb perspectiva de gènere. L'espai ubicat al Canòdrom obrirà les portes el 15 de juny, però des del 4 del mateix mes ja es podrà acudir a les converses del cicle "Democratitzar la ciutat digital" i d'altres vinculades amb la Biennal Ciutat i Ciència.

L'objectiu de l'Ateneu és ser un espai de referència des d'on afrontar alguns reptes de la societat digital en matèria de participació i empoderament de la ciutadania. Per poder aconseguir-ho, es fomentarà la formació i l'alfabetització digital per a tenir una societat més crítica. El 17 de juny obriran els "Laboratoris ciutadans per a una ciutat democràtica", un espai d'intercanvi de coneixements amb projectes de tot l'estat.

Els projectes estan agrupats segons els eixos temàtics i n'hi ha quatre. En primer lloc, l'eix de Gènere i Tecnologia amb els projectes Biònica, Digital Fems Technovation Catalunya, FemDevs, Donestech. En segon lloc, Videojoc Crític amb la proposta d'Ars Games. Seguit de l'eix de Tecnologies Democràtiques amb la Fundació Goteo. Per últim, la Cultura Digital amb el projecte Estat de Cultura.

A part d'aquests projectes el Canòdrom oferirà altres activitats com teatre, exposicions i cinema a la fresca. Algunes de les activitats s'ha de reservar cita prèvia per motius d'aforament.

Temes Canòdrominnovació democràticatecnologies obertescultura digitalBarcelonaalfabetització digital

Contingut relacionat

Carregant...
x