Catalonia Talent

Catalonia Talent

Catalunya aposta per crear l'Institut Català de l'Oli

4 de febrer de 2021

Articles - Indústria i Territori

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha assenyalat aquest mati que “potser ha arribat l’hora de crear l’Institut Català de l’Oli”. Catalunya, ha recordat, té actualment 5 Denominacions d’Origen d’oli d’oliva, i per això “potser cal fer un salt qualitatiu en la valoració del nostre producte estrella, el nostre or líquid de Catalunya, com és l’oli d’oliva”, ha afirmat el conseller Tremosa. El titular d’Empresa i Coneixement ha participat aquest matí en la presentació de la 58a edició de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que se celebrarà en format digital del 5 al 7 de febrer i que aposta enguany per posar en valor la contribució de l’oli de qualitat a la salut de les persones.

En relació amb l’edició d’enguany de la Fira, Tremosa ha destacat que la pandèmia ha provocat “l’acceleració de la digitalització, i un augment del valor de la proximitat i l’autenticitat”, tres factors que “són també una oportunitat per fer arribar més lluny la Fira i un producte tan excel·lent com és l’oli de les Garrigues”. “El nostre or líquid té una història, una emoció i un relat imbatible”, ha ressaltat el conseller.

En l’acte el conseller Tremosa ha estat acompanyat de la regidora de Governació de les Borges Blanques, Núria Palau, el doctor Bonaventura Clotet, Sor Lucía Caram i la xef Ada Parellada.

La Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, amb prop de 60 anys d'història, està organitzada pel Patronat Fira de les Garrigues, un òrgan d’autogestió pertanyent a l’Ajuntament de les Borges Blanques, i ha esdevingut el punt de trobada més rellevant del sector de l'oli a Catalunya. Les xifres de visitants i expositors han anat augmentant el seu potencial, al mateix temps que la notorietat i el seu impacte han permès anar-la professionalitzant i fent-la créixer fins a l'actualitat. En les darreres edicions ha presentat unes dades de més de 65.000 visites i de 50.000 litres d'oli venuts,

L’actual context de crisi sanitària per la Covid-19 ha comportat que l’edició d’enguany de la Fira es replantegi i se celebri en un format completament virtual. Totes les activitats es retransmetran en directe a través del canal online de la Fira https://firaoli.online/, un web exclusiu que estarà obert fins al 28 de febrer.

Temes olifirainstitutregulaciógeneralitattremosa

Contingut relacionat

Carregant...
x