Catalonia Talent

Catalonia Talent

El Govern impulsa la Producció Agrària Ecològica a través d'un pla que en facilita la implementació

10 d'abril de 2024

Articles - Indústria i Territori

El Govern català ha aprovat un Pla d’acció per al desenvolupament de la producció ecològica per al període 2024-2027, amb l'objectiu de promoure i atendre les necessitats del sector agroalimentari ecològic sense donar una imatge de benefici a la Generalitat. Aquest pla té com a finalitat impulsar la producció ecològica a Catalunya des de la fase de producció fins al consum final, incloent-hi 132 accions distribuïdes en tres eixos principals.

En concret, les accions se centren en estimular la demanda i garantir la confiança dels consumidors, fomentar la conversió a la producció ecològica i consolidar la cadena de valor del sector. A més, es busca augmentar la contribució de la producció ecològica a la sostenibilitat del sistema alimentari i al medi ambient.

El Pla d’acció respon al compromís de la Unió Europea d’accelerar la transició cap a un sistema alimentari més sostenible, saludable i just, en línia amb l’estratègia Farm to Fork del Pacte Verd Europeu.

Pel que fa a l'execució del Pla, aquest serà coordinat pels departaments d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; Empresa i Treball; Economia i Hisenda; Educació i Recerca i Universitats, així com diversos organismes públics de la Generalitat de Catalunya.

Catalunya ha destacat com a pionera en el desenvolupament de produccions ecològiques a l'Estat espanyol, amb 30 anys des de la creació del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). Durant aquest temps, el sector ha experimentat un creixement significatiu, amb un augment notable en la superfície certificada en producció ecològica i el nombre d’empreses certificades relacionades amb aliments ecològics.

Albert Torras

Contingut relacionat

Carregant...
x