Catalonia Talent

Catalonia Talent

Caixabank investiga amb IA les ciberamenaces

2 d'abril de 2024

Articles - Tecnologia

CaixaBank, referent en el sector financer, es suma a dos projectes europeus per reforçar la defensa contra les amenaces cibernètiques i oferir una resposta més àgil i segura davant d'eventuals incidents. Mitjançant aquests dos projectes, finançats per la Comissió Europea a través del programa Digital Europe, l'entitat implementarà eines basades en intel·ligència artificial per desenvolupar solucions i serveis destinats a reforçar la seguretat en el sector financer.

CaixaBank és l'única empresa espanyola que participa en els dos projectes, coneguts com a INTERSOC (GA: 101145874) i NG-SOC (GA: 101145874), on assumirà un paper destacat en l'avaluació i aplicació de les solucions des del punt de vista del sector financer. Ambdós projectes, amb una durada de tres anys fins a desembre de 2026, tenen com a objectiu millorar les capacitats de detecció i resposta a amenaces de la indústria, així com promoure la col·laboració entre els Centres d'Operacions de Seguretat (SOCs) per optimitzar-ne l'eficàcia.

Aquests projectes s'emmarquen en la convocatòria 'Enfortiment de capacitats dels Centres d'Operacions de Seguretat' i busquen identificar nous patrons d'atacs i establir sistemes d'intercanvi d'informació per reforçar la seguretat a nivell nacional i europeu. CaixaBank, compromesa amb la innovació i la seguretat, ha estat activa en diverses iniciatives europees, com el projecte EMERALD, orientat a millorar la gestió de seguretat en serveis cloud.

Albert Torras

Contingut relacionat

Carregant...
x