Catalonia Talent

Catalonia Talent

Skitude, tecnologia al servei dels esquiadors.

1 de desembre de 2021

Articles - Tecnologia

Les estacions d’esquí del Pirineu català encaren la temporada amb un optimisme notable. Després del fred i nevades de la darrera setmana sembla que els condicionants són òptims per posar les bases de cara a preparar les instal·lacions amb solvència amb vista al pont del 6 i 8 de desembre, la setmana que ve tradicional tret de sortida de la temporada d’esquí. 

L’empresa gironina Skitude i el centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) han creat i testat els darrers tres anys una polsera que està dotada d’un sistema d’identificació per radiofreqüència (RFID), que facilita l’accés a les instal·lacions d’esquí per part dels esportistes i que serveix per obtenir dades de monitoratge i estadístiques avançades sobre l’activitat realitzada. Skitude té oficines a Girona i a Londres i és un nom protagonista en el sector de l’esquí i de les activitats de muntanya.

Skitude s’ha convertit en la plataforma social de referència per als esquiadors i és líder mundial en aplicacions mòbils per a estacions. Skitude, juntament amb el centre tecnològic Eurecat, ha presentat un prototip de polsera d’identificació per radiofreqüència que agilitza l’accés dels esquiadors a les instal·lacions –només cal acostar-la a un lector– i enregistra els paràmetres de l’exercici que ha dut a terme l’esquiador.

L’Skiwearable possibilita prescindir del tradicional format de forfet i, a més, permet controlar al detall tota l’activitat de la jornada. Es connecta a través de Bluetooth amb una aplicació a través de la qual els usuaris es poden descarregar les dades dels trackings de l’activitat d’esquí realitzada, i que és compatible amb una plataforma de monitoratge i compartició d’activitats a l’aire lliure desenvolupada per Skitude per ser usada en entorns de neu i de muntanya.

L’esquí genera un potent impacte econòmic a Catalunya, i es concentra sobretot en comarques de muntanya, una zona fortament afectada per les dificultats econòmiques, el dèficit d’infraestructures i la despoblació. Uns dos milions d’esquiadors visiten cada hivern les setze estacions que hi ha a Catalunya, i només prenent com a referència les estacions d’esquí que gestiona Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) –La Molina, Vall de Núria, Vallter, Espot i Port Ainé–, l’impacte econòmic net és de 121,25 milions d’euros i 2.100 llocs de treball, segons un estudi elaborat pel Centre d’Estudis UPF Sports Lab de la Universitat Pompeu Fabra. El sector del turisme és el que més se’n beneficia, però són diverses les activitats econòmiques que es mouen al voltant de l’esquí.

Contingut relacionat

Carregant...
x