Catalonia Talent

Catalonia Talent

Wayra i BStartup inverteixen en Proppos

13 de novembre de 2020

Articles - Tecnologia

Proppos, startup catalana especialitzada en reconeixement de menjar mitjançant intel·ligència artificial, ha tancat una ronda de 750.000 euros liderada per Bstartup de Banc Sabadell i en la qual ha participat Wayra España, el hub d’innovació de Telefónica.

El model de negoci de Proppos persegueix l’objectiu de millorar el rendiment dels restaurants gràcies a l’ús del big data per agilitzar cues, especialment en hores punta, millorant l’experiència de compra i la productivitat. Proppos Fastpay, la primera solució de la startup ja ha estat implementada mitjançant proves pilot en locals líders del sector food service, com cafeteries o restaurants de menjar ràpid.

Proppos opera a través de punts de venda intel·ligents que reconeixen el producte i el preu, i cobren de manera completament automàtica sense necessitat de llegir codis de barres. La solució ha demostrat ser deu vegades més ràpida que el procés tradicional de pagament que existeix en aquest tipus de serveis.

Amb aquesta inversió, Wayra i Sabadell aposten per a potenciar el desenvolupament d’un projecte empresarial centrat a aportar solucions d’alt valor afegit al sector de la producció i distribució d’aliments, equips i serveis. La ronda, en la qual també han participat agents públics com Neotec, de CDTI, i Startup Capital, d’ACCIÓ, té com a objectiu impulsar el desenvolupament d’aquesta tecnologia amb altres líders en el sector de food service amb el fi de consolidar aquesta solució com a líder a Europa pel que fa a solucions de self-checkout mitjançant intel·ligència artificial.

“Des de Wayra continuem ferms en el nostre compromís de donar suport més que mai a l’ecosistema emprenedor invertint en projectes brillants com Proppos que, amb la seva tecnologia, impulsen la transició fins a la restauració digitalitzada”, explica Marta Antúnez, directora de Wayra Barcelona.

“El nostre objectiu és posicions Proppos a nivell europeu com a líder en el reconeixement de menjar mitjançant intel·ligència artificial, aportant solucions d’alt valor afegit al sector del food service”, afirma Nil Salomó, CEO i cofundador de Proppos. “Amb aquesta ampliació de capital pretenem consolidar a nivell nacional i fer els primers passos a nivell internacional”.

José Manuel Carol, director operatiu de BStartup Banc Sabadell, valora d’aquesta manera l’operació: “La restauració avança fins a la digitalització amb l’ús de tecnologies que permeten optimitzar processos, millorar la presa de decisions i sobretot l’experiència de compra del client i en aquest sentit creiem que la solució de Proppos aporta valor diferencial al sector”.

Temes tecnologiaintel·ligència artificialself-checkout

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x