Catalonia Talent

Catalonia Talent
Opinió

Aprofitar l'oportunitat de la Copa Amèrica

30 d'abril de 2024

Articles - Esports

He assistit a lpresentació de l'America's Cup per als membres del Consorci de Turisme de Barcelona, del qual participem des de fa anys. La presentació ha aixecat expectatives i il·lusions envers un esdeveniment de renom internacional que arriba a les nostres costes. Era un presentació esperada, ja que la sala de l'Auditori del World Trade Center s'ha emplenat. És, sense dubte, una oportunitat excepcional per a la nostra ciutat, però també és un moment crític per a la seva organització i participació ciutadana.

D'entrada, hem de reconèixer els esforços dels organitzadors, així com la presentació que han ofert Albert Dalmau, gerent municipal, Mateu Hernandez, de Turisme de Barcelona, Leslie Ryan, directora de l'American Cup, i Mercedes Garcia, de Turisme de Barcelona, els quals han exposat les propostes destinades a fer d'aquest esdeveniment una experiència memorable per a tots. Tanmateix, com a membres actius de la comunitat, no podem passar per alt algunes qüestions que considerem fonamentals per a una participació ciutadana autèntica i significativa.

En primer lloc, és essencial reconèixer la importància de la programació complementària i la Regata Cultural ciutadana ja establerta. No obstant això, és evident que aquesta programació sembla estar majoritàriament dirigida pel comitè organitzador i alguns col·lectius convidats, deixant poc espai per a la diversitat i la inclusió d'altres actors de la ciutat. Per tant, cal una ampliació del programa que permeti a les organitzacions, entitats i empreses locals programar les seves pròpies activitats en el marc de l'America's Cup, assegurant una participació més equitativa i representativa de la diversitat de Barcelona.

En segon lloc, cal abordar la qüestió de la implicació ciutadana. No podem limitar-nos a ser mer espectadors d'aquest esdeveniment esportiu de gran magnitud. La veritable implicació implica més que assistir passivament; requereix una participació activa i significativa. Si vas a una festa i portes el vi, n'ets part. Si només vas a sopar, no tant. Per tant, és fonamental facilitar eines i plataformes que permetin a la ciutadania contribuir amb les seves idees i iniciatives al desenvolupament del programa de l'esdeveniment.

Per això, malgrat el temps limitat, encara hi ha oportunitat per a la millora i l'ajustament. Caldria crear un formulari web on les entitats, empreses i organitzacions puguin proposar i registrar els seus propis esdeveniments relacionats amb l'America's Cup. Instem al Consorci de Turisme a posar en marxa aquesta iniciativa sense demora, donant la possibilitat als membres de la comunitat de contribuir activament a l'èxit de l'esdeveniment.

Finalment, cal subratllar la importància de garantir que els esdeveniments planificats reflecteixin els valors fonamentals de l'America's Cup: esport, salut, sostenibilitat, preservació dels mars i diversitat cultural. Aquesta competició no només és una mostra de talent i habilitat esportiva, sinó també una oportunitat per promoure valors que són fonamentals per al futur sostenible de la nostra societat. No n'hi ha prou amb fer qualsevol cosa com a excusa. Les accions han d'estar pensades i planificades.

En conclusió, l'arribada de l'America's Cup a Barcelona és una oportunitat emocionant per a la nostra ciutat, però també planteja reptes importants que no podem ignorar. Cal garantir una participació ciutadana autèntica i significativa per aconseguir un esdeveniment veritablement inclusiu i representatiu de la diversitat de Barcelona. És hora de treballar junts per fer d'aquest esdeveniment un èxit no només esportiu, sinó també comunitari i cultural.

Felicitats Mercedes, Lídia, i a tot l'equip de Turisme de Barcelona per l'esforç col·lectiu

Contingut relacionat

Carregant...
x