Catalonia Talent

Catalonia Talent
Opinió

Al 2022 tecnologia amb tots els sentits

30 de desembre de 2021

Articles

Hi han estudis que diuen que tenim fins a 26 sentits que ens fan humans, d’altres 7 però en la versió clàssica són 5 sentits més el sisè sentit. Aquest sisè sentit, el sentit comú, és el menys comú i discutit en els humans però és també el que ens fa més humans.

Al 2022 les aplicacions de la intel·ligència artificial seran moltes i gràcies a l’aprenentatge de les pròpies maquines, la robotització i d’altres tecnologies podrem fer coses que fèiem amb els nostres sentits inclús substituir algun o millorar-los amb dispositius, dades o sensors.

El 2022 serà un nou any d’adopció de noves tecnologies i per fer-ho necessitarem tenir tots els sentits humans alerta i en especial:

-         Conservem la vista per posar-nos les ulleres de realitat augmentada o virtual i aventurar-nos en un món en que moltes activitats es realitzaran en format digital i en 3D a través de la Web 3.0 o Metaversos com les classes, les reunions virtuals, els concerts, les experiències o vacances virtuals. Cal tenir molta vista també per veure que en tecnologia no tot és blanc o negre ni binari i molt menys és tot or el que surt d’aquest món de la tecnologia.

-         Aguditzem l’oïda perquè els vehicles elèctrics han minimitzat el soroll i no s’escolten i en canvi el so immersiu ens farà traslladar a una nova sensació amb la música. L’oïda ens ha d’ajudar a discernir les fake news o els gurus que parlen de tecnologia sense cap tipus de coneixement dels projectes seriosos que milloren les nostres vides.

-         Millorem l’olfacte per a aplicar la tecnologia en les nostres empreses, per  distingir noves inversions en blockchain de bombolles de criptomonedes i olorar els ciberatacs amb sistemes de prevenció. També cal utilitzar l’olfacte natural per a evitar les persones t- (tòxics, troyans i trolls) com a equip, amistat o parelles i encara que ens les recomanin els tinder, els headhunters intel·ligents o les xarxes neuronals perquè fan l’aire irrespirable i asfixien i olorar sinergents que ens fan respirar en un món millor.

-         Assaborim el gust que li hem d’agafar a aprendre constantment, inclosa la tecnologia, i de manera accelerada en un entorn altament canviant. Hem de gaudir de la vida humana i perquè no la. El gust de ser creatius i poder desenvolupar les nosaltres solucions de low-code/no-code o convertir-nos en desenvolupadors ciutadans, criptoartites o influencers del metavers.

-         El tacte per a provar i ensenyar la tecnologia, per a no tenir por d’experimentar i traslladar la digitalització entre generacions i ensenyar a experimentar als col·lectius més sensibles. La millor manera d’ensenyar a pescar és pescant doncs la millor manera de digitalitzar o tecnificar és ensenyant a programar, pilotar drons o crear la nostra xarxa cibersegura així que benvingudes les mames hackers.

-         El sisè sentit serà el més important, el sentit comú per adoptar les tecnologies amb humanisme, per utilitzar-les a fi de bé, per entendre que són una eina i els límits del seu ús els hem de posar nosaltres. Que el coneixement i les tecnologies ens han permès tenir vacunes i superar el COVID però depèn del sisè sentit posar-les a l’abast de tothom.

Una intel·ligència artificial podrà somriure, ser amable i adoptar expressions emocionals però és difícil que pugui il·lusió. La il·lusió és la energia motora dels nostres sentits, ens fa sentit papallones a l’estomac i per això us desitjo que tingueu il·lusió per aquest nou any tecnològic amb tots els sentits alerta.

 En la era del humanisme tecnològic, compte amb els tòxics, troians i trolls i envolteu-vos de Sinergents que sempre sumen aptituds, equip i valors.

Contingut relacionat

Carregant...
x