Catalonia Talent

Catalonia Talent

Tatxo Benet, Premi Talent d'Honor en Mecenatge 2022

21 de desembre de 2022

Articles - Premis i reconeixements

El periodista Tatxo Benet ha estat el guanyador del Premi Talent d'Honor 2022 en la categoria de Mecenatge. En els darrers anys, el periodista i empresari lleidatà ha destacat per la seva contribució al panorama cultural català, exercint de col·leccionista, mecenes i persona implicada en la divulgació cultural, especialment en els àmbits de l'art i de la literatura.

El febrer de 2018, poc abans que fos retirada de la fira d'art Arco, Benet adquirí l'obra Presos Políticos a l'Espanya contemporània de Santiago Sierra. Indignat pel que considerà un «acte de censura intolerable», posà l'obra a disposició de qui volgués exposar-la, essent el primer lloc el Museu de Lleida, d'on mesos abans havien sortir les obres del Monestir de Sixena. L'obra s'ha pogut veure en més de trenta ciutats de diversos països europeus. Finalment, el febrer de 2019 i després de ser vista per més de 10.000 persones, l'obra s'exposà a Zapadores Ciudad del Arte, dins del programa VIP de Arco. L'obra de Santiago Sierra és la primera de la col·lecció Censored sobre art censurat que ja compta amb més de 100 peces.

Durant el 2019, Benet comprà a Montse Úbeda la Llibreria Ona, llibreria consagrada al llibre en català des de feia mig segle. La nova llibreria Ona obrí les portes el 25 de maig de 2020, durant l'estat d'alarma declarat per la crisi sanitària derivada de la COVID-19, amb una gran recepció del públic.

El president de la Fundació Impulsa Talentum, Bru Recolons, va voler reconèixer la trajectòria comunicativa i d'activisme cultural de Tatxo Benet, amb l'entrega del premi, en el marc de la gala d'enguany dels Premis Talent. També es va proclamar a Tatxo Benet com a padrí de la nova convocatòria dels Premis Talent, que s'iniciava ahir mateix amb l'entrega dels Premis.

Contingut relacionat

Carregant...
x