Catalonia Talent

Catalonia Talent

La Fundació Impulsa Talentum entrega els Premis Talent 2022

21 de desembre de 2022

Articles - Premis i reconeixements

Els Premis Talent 2022 es varen entregar aquest dimarts al Reial Cercle Artístic de Barcelona, en una gala continuada que va tenir lloc durant tota la jornada, per blocs temàtics. Aquests guardons que reconeixen una trentena de projectes, persones i empreses, en l’àmbit de la innovació i creativitat aplicada a sectors econòmics i socials del país, guanyadors que van compartir amb empresaris, emprenedors i creatius els seus processos i projectes.

Els Premis Talent foren creats per la Fundació Impulsa Talentum XXI i, després de vuit edicions s’han consolidat com a un dels guardons més destacats del país en l’àmbit de la innovació, el coneixement i la creació. En aquest sentit, Bru Recolons, president de la Fundació, explica que l’objectiu és “posar en valor la tasca que es realitza des de tots els àmbits socials en el camp de la innovació. En tot cal innovar, des de les arts a la ciència, des del sector social a l’urbanisme, de l’empresa al pensament.”

Els 30 premis Talent reconeixen la innovació en els àmbits econòmic, científic i tecnològic, humanístic i social, sostenible i cultural i artístic. Durant la jornada hi varen participar el responsable de Responsablitat Social d’FGC, Antonio García, Miquel Rey d’Eurecat, el director general d’Innovació del Departament d’Educació, Joan Cuevas, l’escriptor Jordi Cabré, el conseller delegat d’Agbar Felipe Campos, i el periodista i mecenes Tatxo Benet, entre d’altres.

Tatxo Benet va rebre de mans de Bru Recolons el Premi d’Honor en Mecenatge 2023. El Premi d’Honor en Mecenatge l’han rebut els darrers anys la Fundació La Caixa, Víctor Grífols, Antoni Vila-Casas, entre d’altres. Benet va destacar la rellevància d’haver aconseguit aquest guardó, més enllà de la seva professió, en l’àmbit del mecenatge en el sector cultural i literari.

Entre els guanyadors de tots els àmbits, molta varietat que posa de relleu el canvi de paradigma empresarial, que posa més èmfasi en els valors i proposta social de les empreses que no el creixement econòmic en ell mateix. En l’àmbit de l’Economia circular hi ha el projecte Cohitech, en l’alimentari l’Heretat Oller del Mas, en turisme i oci el projecte virtual de Lucatia, o en comerç i fires el supermercat sostenible Yes Future Positive Market. En l’àmbit científic destaca el premi en sobirania tecnològica per a Oracle, o el premi Deep tech, que va rebre Darq Institute.

Un dels guardons més emotius fou el que s’entregà, ja al vespre, a Xantal Llavina per la seva trajectòria en la divulgació científica als mitjans de comunicació. Llavina va fer públic en aquesta entrega que pateix un càncer de mama i que properament iniciarà un tractament de quimioteràpia, el que va voler compartir amb els presents.

En l’àmbit social, també hi hagué guardons, entre d’altres per i4kids de l’Hospital de Sant Joan de Déu pel que fa al tercer sector, a TEB Associació el Premi en Igualtat i solidaritat, o el Premi en Educació i valors que rebrà el Culinary Institute. Del sector artístic cal destacar el Festival ExAbrupto, el disc Franch plays Franck o en l’àmbit literari, les Històries gitanes d’avi i net del conegut Sicus Carbonell, de Sabor de Gràcia, entre d’altres.

Els guardons es varen entregar al Saló del Bríndis del Reial Cercle Artístic, entitat amb la qual la Fundació Impulsa Talentum disposa de conveni de col·laboració per tot l’àmbit cultural. L’entitat, a més d’entregar els Premis Talent anualment, organitza els Summits sobre Talent i coneixement que tenen lloc durant tot l’any arreu del país, i el Talent & Knowledge Congress, jornades acadèmiques que pretenen fer avançar en el coneixement de la gestió del talent i dels intangibles a l’empresa des d’una vessant humanista. En col·laboració amb la UPF, la fundació està en procés d’instaurar la primera Càtedra interuniversitària sobre gestió del talent i coneixement, que marcarà les àrees de treball i d’investigació en aquest àmbit.

PREMI TALENT ECONOMIA  CIRCULAR 2022 – COHITECH Va recollir el Sr. Ramon Vendrell, CEO de COHITECH

PREMI TALENT TRANSICIÓ ENERGÈTICA 2022 – WATTECO Va recollir el Sr. Marcel Hidalgo Sabatés, CEO i fundador de WATTECO

PREMI TALENT MEDI AMBIENT I ENTORN NATURAL 2022 – ALIER Va recollir Elisabeth Alier

PREMI TALENT MOBILITAT SOSTENIBLE 2022 – VADECITY Va recollir Marta Recasens, Managing Director i sòcia fundadora de Vadecity

PREMI TALENT SECTOR PRIMARI 2022 - NOIR ET BLANC Va recollir Clara Busoms, CEO i fundadora de Noir et blanc

PREMI TALENT ALIMENTACIÓ 2022- Heretat Oller del Mas Va recollir Frank Margenat, CEO d’Heretat Oller del Mas

PREMI TALENT HABITATGE 2022 – SVIU Va recollir Xavier Vilalta, un dels seus impulsors al costat de Xavier Xargay

PREMI TALENT TURISME, OCI I GASTRONOMIA 2022 -    METAPARK ZOO Va recollir Marc Montolio i David Gonzalez, fundadors del projecte

PREMI TALENT COMERÇ I FIRES 2022 -YES FUTURE POSITIVE SUPERMARKET, Va recollir Olga Rodríguez i Alejandro Martín, socis fundadors

PREMI TALENT BANCA I FINANCES 2022 – INCOM Va recollir Guillem Molina, CEO d’Incom

PREMI TALENT SERVEIS 2022 – DUDUO Va recollir Lluis de San Clemente

PREMI TALENT JURÍDIC 2022- PARALLEL, Va recollir Derek Lou, Ceo de Paral·lel

PREMI TALENT INNOVACIÓ TECNOLÒGICA 2022 – NUWE Va recollir Jordi Simó, cofundador de Nuwe.

PREMI TALENT SANITAT I SALUT 2022 - Salus.coop Va recollir el Dr. Joan Guanyabens, cofundador de Salus.coop

PREMI TALENT DEEP TECH 2022- DARQ INSTITUTE Va recollir Julià Manzanas, director acadèmic de l’institut.

PREMI TALENT OBJECTE SINGULAR I 3D 2022- MR.SINGULAR Va recollir David Garriga i Nacho Gracia, socis fundadors, i dissenyadors.

PREMI TALENT SOBIRANIA TECNOLÒGICA 2022 – ORACLE Va recollir Elias Gargallo i Joan Planella.

PREMI TALENT COMUNICACIÓ I MITJANS 20222 - SOM REVOLUCIÓ TV3 Va recollir la periodista Xantal Llavina.

PREMI TALENT ESPORTS 2022 - METRICA SPORTS Va recollir Rubén Saavedra, Co-fundador i CEO de Metrica Sports.

PREMI TALENT TERCER SECTOR 2022 - i4KIDS Va recollir Xavier Puñet, promotor d’i4Kids Pediatric Innovation.

PREMI TALENT IGUALTAT I SOLIDARITAT 2022 - TEB Associació Va recollir Pepa Muñoz.

PREMI TALENT EDUCACIÓ I VALORS 2022 - CULINARY INSTITUT OF BARCELONA Va recollir Ferran Fisas, CEO del Culinary Institute.

PREMI TALENT TRANSFERÈNCIA DEL CONEIXEMENT 2022 – CITCEA Va recollir David Agustin i Daniel Montsesinos, gerents del centre.

PREMI TALENT DISSENY 2022 - Curro Claret Va recollir Curro Claret

PREMI TALENT ARTS PLÀSTIQUES2022 - FESTIVAL EX ABRUPTO Va recollir Eudald Van der Pla, director creatiu i dissenyador gràfic

PREMI TALENT MÚSICA I COMPOSICIÓ 2022 - Franch plays Franck Va recollir Elisabet Franch, intèrpret

PREMI TALENT LITERATURA I EDITORIAL - Histories Gitanes d'Avi i Net Va recollir Antonio Carbonell Gimenez, Sicus, autor del llibre

PREMI TALENT MODA I ARTESANIA 2022 - BRAND YOUR SHOES Va recollir Guillem Soldevila, CEO i fundador de Brand your shoes

Contingut relacionat

Carregant...
x