Catalonia Talent

Catalonia Talent

Solidança lidera el projecte CircularWool per a la creació de filatures de llana reciclada

3 d'abril de 2024

Articles - Medi Ambient

Aquest any, Solidança ha impulsat el projecte CircularWool, una iniciativa orientada a explorar noves línies de reciclatge tèxtil, amb un enfocament especial en la producció d'un filament de qualitat a partir de llana reciclada postconsum. Aquesta col·laboració ha estat possible gràcies a l'aliança entre diverses entitats del sector tèxtil, incloent Solidança/Roba Amiga, Hilaturas Arnau, Fitex, amb el suport crucial de l'Agència de Residus de Catalunya.

El procés per aconseguir aquest filament implica diverses etapes meticuloses. Primerament, el personal de tria de Solidança selecciona les peces de roba no aptes per a la comercialització, que seran destinades al reciclatge, separant-les per colors. En una segona fase, mitjançant tecnologia òptica avançada, es separen les peces de roba segons el seu contingut de llana. Després, les peces seleccionades es trituren per crear el nou filament, que posteriorment serà comercialitzat amb l'objectiu de fomentar la producció de nous productes tèxtils a partir de llana reciclada postconsum.

Aquesta iniciativa no només promou l'ús responsable dels recursos tèxtils i la reducció de residus, sinó que també representa una oportunitat per a la creació d'ocupació i inclusió laboral, consolidant el compromís de Solidança amb la sostenibilitat i el benestar social.

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x