Catalonia Talent

Catalonia Talent

El Berguedà és la comarca barcelonina més autosuficient en aliments

20 de maig de 2021

Articles - Medi Ambient

L'estudi realitzar per BCN Smart Rural ha mostrat que la comarca de la diputació de Barcelona més sostenible i autosuficient és el Berguedà. La demarcació de Barcelona és la menys autosuficient de totes pel que fa a alimentació i, de mitjana, està al voltant del 10%. Aquesta realitat contrasta amb la comarca del Berguedà on l'autosuficiència representa el 255% del total de la seva producció, per tant supera per molt la necessitat de la seva població.

La Diputació de Barcelona vol aconseguir transformar el sector agroalimentari perquè sigui de producció més local i de proximitat i, per tant, més sostenible. L'informe destaca que Barcelona és la tercera demarcació catalana amb més superfície agrícola, però la que té menor capacitat de proveir aliments de proximitat. L'estudi demostra que el 44% de la població de Catalunya podria alimentar-se de manera autosuficient.

El Berguedà compta amb 34.916 hectàrees de terra conreable, sent la comarca amb més terreny disponible, en segon lloc se situa el Moianès amb 9.270 hectàrees i una autosuficiència del 195%. Els conreus principals de les dues comarques són la fruita dolça i les hortalisses.

Temes alimentaciósostenibilitatBerguedàMoianèsalimentació de proximitatautosuficiència

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x