Catalonia Talent

Catalonia Talent

Barcelona disposarà de més de 71 milions d'euros d'inversió pública per a la rehabilitació energètica

6 de juliol de 2022

Articles - Medi Ambient

Barcelona comptarà amb 71 milions d'euros per subvencionar la rehabilitació energètica del parc d'habitatges de la ciutat amb l'objectiu de millorar l'eficiència energètica "i actuar a barris especialment vulnerables per l'envelliment dels edificis", informen des del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i enginyers de l'edificació de la ciutat. Aquesta inversió prové de la suma dels ajuts dels fons Next Generation (41 milions d'euros) i dels 29,5 milions que aportarà l'Ajuntament de Barcelona.

Es calcula que aquesta inversió podrà assolir els 215 milions d'euros sumant les aportacions dels privats. Això suposarà un revulsiu a l'ocupació en aquest àmbit, "ja que es preveu que la generació d'ocupació al sector serà d'uns 12.000 llocs de treball". Segons e Col·legi, aquesta és la major inversió realitzada mai a Barcelona per aquest concepte, amb la qual es vol arribar a rehabilitar uns 15.000 habitatges en els propers tres anys amb les properes anualitats dels fons europeus.

Avui s'ha obert el període per sol·licitar aquestes subvencions, que finalitzarà el 30 de juny de 2023, i que preveu ajuts per a l'actuació en tres línies diferents: a habitatges, a edificis sencers ia l'àmbit d'un barri. Els col·legis professionals d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics, Enginyers d'Edificació i el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, juntament amb el Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona-Lleida, han creat les Oficines Tècniques de Rehabilitació per assessorar la ciutadania i agilitzar els processos de obtenció de les subvencions. Per part seva, l'Ajuntament de Barcelona disposarà d'un equip professional de 40 persones dedicades a gestionar els ajuts, que formaran equips per elaborar el diagnòstic dels edificis de les zones més necessitades. Els propers mesos també s'obrirà una oficina d'atenció a la ciutadania per tramitar les subvencions.

Contingut relacionat

Carregant...
x