Catalonia Talent

Catalonia Talent

S'instal·la al Port de Barcelona el primer mupi digital al món per a purificar l'aire

6 d'abril de 2021

Articles - Medi Ambient

Les empreses Clear Channel i Urban Air Purifier, companyia barcelonina, han desenvolupat un nou sistema de purificació de l'aire. Aquest projecte és pioner al món per la seva incorporació de la tècnica de depuració de l'aire integrat al mobiliari urbà publicitari.

El prototip instal·lat a Barcelona pot purificar l'aire que correspon a vint arbres o a 1.320 mascaretes. També, segons les dades proporcionades per Urban Air Purifier, el mupi té un radi d'acció de 40 metres al voltant i pot purificar l'aire que circulen 3.000 cotxes al voltant del dispositiu. A més, pot depurar el 99% de les partícules i el 80% dels gasos nocius per a la salut de les persones. A la llarga, podria influir en la reproducció de malalties com el càncer de pulmó.

La presidenta del Port de Barcelona ha afirmat que la col·laboració entre les diferents empreses ajudarà a millorar la sostenibilitat i la innovació. A més, situarà a Barcelona com un referent internacional de cara a la competitivitat d'agents econòmics, socials i empresarials.

L'objectiu final del projecte és reduir la contaminació de la zona del port al 50%, respecte als gasos amb efecte hivernacle, i el 51%, respecte a gasos NOx (òxid de nitrogen) l'any 2030.

Temes Port de Barcelonapurificacióairecontaminació

Contingut relacionat

Carregant...
x