Catalonia Talent

Catalonia Talent

Commemorem el Dia Mundial del Medi Ambient

5 de juny de 2021

Articles - Medi Ambient

Avui 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient. Una jornada de reivindicació de la feina que queda per fer als territoris per preservar l'entorn, eliminar residus, promoure l'economia circular, protegir la diversitat natural, reduir les emissions i promoure les renovables. Enguany, la ONU dedica el dia a la promoció de la biodiversitat.

A Catalunya, que compta amb polítiques públiques de medi ambient des de fa dècades, hi ha reptes que encara són sobre la taula. A banda dels compromisos globals, per reduir les emissions a l'atmosfera i promoure el reciclatge, ens cal encara fer pedagogia vers les energies renovables i compaginar l'equilibri territorial amb la seva instal·lació. És evident que els molins cal construir-los on hi ha vent, però la seva col·locació ha de ser compatible amb els entorns, i altres riqueses territorials, com son el paisatge, el turisme rural o l'agricultura.

El repte també és en la preservació d'espais amenatzats. Els darrers anys, per exemple, les Terres de l'Ebre han demostrat la seva vulnerabilitat als incendis o als fenòmens climàtics. Al costat de la recuperació de flora i fauna autòctona, la consolidació d'espais on l'home només hi és el visitant, ha de ser precisament més restrictiva, en un entorn social on la ciutadania ha descobert que el camp és salut i que podem perdre per la massificació turística o dominical. 

La tecnologia i la innovació han de ser les eines que facin compatible la necessitat de recuperar impacte industrial i PIB productiu que té el país amb l'eliminació d'emissions. Són moltíssimes les iniciatives en aquest sentit que han de convertir l'àrea metropolitana en la capital de la innovació del sud d'Europa.

Per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient, el dilluns 7 de juny a les cinc (17.00h) la Generalitat organitza l’acte virtual "Joves i Natura", un acte pensat amb els joves i on ells seran els veritables protagonistes.

Comptarà amb la conducció de la meteoròloga Mònica Usart i la intervenció de representants dels joves catalans que van participar a la Cimera Mundial de la Joventut de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN). A més, sota el títol "I tu, què fas per la natura?" comptarem amb una taula rodona on intervindran joves catalans que, d’una manera o altra, estan compromesos amb la seva conservació i que són: 

  • Yas Recht, pastora de Circus
  • Verónica Couto del CREAF
  • Alex Cerón, fundador de Newex
  • Joan Grivé, ambientòleg i influencer.

L’acte també comptarà amb la benvinguda de l’Hble. Teresa Jordà, consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la cloenda anirà a càrrec d’Anna Barnadas, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat.

Temes medi ambientbiodiversitat

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x