Catalonia Talent

Catalonia Talent

Neix el Hub d’Acció Climàtica d’Aigües de Barcelona, per assolir la neutralitat climàtica i la resiliència del territori amb els grups de relació

11 de maig de 2022

Articles - Medi Ambient

Aigües de Barcelona ha posat en marxa aquest matí el Hub d’acció climàtica d’Aigües de Barcelona: cap a la neutralitat oberta i la resiliència, un espai de codesenvolupament i compromís, obert a la participació dels diferents grups de relació de la companyia, per assolir el repte col·lectiu d’actuar davant l’emergència climàtica, contribuint a la neutralitat climàtica i la resiliència del territori.

El llançament del projecte ha comptat amb la participació de més de 35 empreses proveïdores del cicle integral de l’aigua, que s’han sumat al Hub amb l’objectiu de contribuir a l’assoliment de la neutralitat en emissions del territori abans del 2050 i donar resposta a l’emergència climàtica, en especial a l’emergència hídrica i dels recursos naturals. 

Xavier Bernat, director d’Acció Climàtica d’Aigües de Barcelona, ha explicat, durant la trobada, que el Hub d’acció climàtica d’Aigües de Barcelona: cap a la neutralitat oberta i la resiliència permetrà a les organitzacions i empreses que s’hi sumin “explorar i generar nous models ecològics i d’impacte positiu a les cadenes de valor i l’ecosistema territorial. També està previst que el Hub sigui un espai comú d’aprenentatge i d’innovació climàtica així com de contribució als marcs (científics, normatius, institucionals i estratègics) que impulsen la transició ecològica col·lectiva”, ha apuntat Xavier Bernat. 

El Hub serà l’espai de compromís, codesenvolupament, sensibilització i debat on, entre altres accions, es compartiran bones pràctiques en acció climàtica, coneixement per al càlcul de la petjada ambiental i estratègies per reduir-la, així com tendències de l’entorn, reguladores, estratègiques i de cofinançament verd. El projecte impulsat per Aigües de Barcelona preveu, fins i tot, esdevenir una palanca per crear nous espais de col·laboració i innovació oberta en l’àmbit climàtic.

El projecte s’emmarca en la Política d’acció climàtica d’Aigües de Barcelona, aprovada pel Consell d’Administració de la companyia al novembre de l’any passat i amb la qual Aigües de Barcelona assumeix un lideratge actiu vers l’acció climàtica, cooperant amb els grups de relació i el territori, i plantejant objectius ambiciosos que donin resposta a l’agenda climàtica global i les polítiques locals. 

Contingut relacionat

Carregant...
x