Catalonia Talent

Catalonia Talent

Salou tindrà l'any vinent el primer 'hotel invertit' del municipi

10 de novembre de 2020

Articles - Indústria i Territori

Primera bona notícia pel  sector turístic de la Costa Daurada en un any especialment difícil. L'Ajuntament de Salou ha anunciat, aquest dilluns, 9 de novembre, que ha aprovat la llicència de  moviments de terres per un projecte turístic als terrenys de l'antic càmping la Unió. 

La darrera  junta de govern local del consistori salouenc va donar llum verda perquè l'empresa promotora del projecte turístic que s'aixecarà al final del carrer Pompeu Fabra, Alannia Resorts, iniciés la tasca de moviments de terres així com el tancament perimetral de l'entorn. En una nota de premsa feta pública per alcaldia, el batlle Pere Granados ha valorat aquest primer pas assegurant que «les noves inversions sempre són benvingudes i són un bon senyal, perquè reactiven l'economia i generen llocs de  treball». 

El regidor titular de l'àrea, Marc Montagut, ha avançat que «es tracta d'un  projecte positiu, que està en tramitació i pel qual esperem, pròximament, poder donar la llicència de construcció». També han rebut de manera positiva el projecte algunes de les forces de l'oposició, com ara el grup municipal de Ciutadans. El portaveu dels taronges, Pere Lluís Huguet, l'ha valorat com un «projecte molt atractiu». El portaveu del PP a l'Ajuntament de Salou, Mario Garcia Vidal, ha apuntat que «encara hem de  conèixer amb detall tot el projecte, però en principi valorem positivament tot el que sigui  inversió privada al municipi, que pot generar creació de llocs de treball».

L'anunci es va fer abans de l'esclat de la Covid-19 així que, com tot el que s'hagi anunciat prèviament al coronavirus, s'ha de prendre amb la màxima cautela. Tanmateix, Alannia Resorts va fer públic, el mes de febrer d'enguany, que  destinava 12 milions d'euros a un 'hotel invertit'  a Salou. El concepte d'hotel invertit fa referència a un establiment en horitzontal, i no construït en vertical com solen estar els hotels. És a dir, als terrenys de l'antic càmping la Unió s'hi ubicaran  bungalous en un entorn de carrers acollidors, com si fos un càmping. 

No és el primer establiment d'aquest estil que la companyia té a les comarques de Tarragona. Alannia té un hotel semblant a la platja de l'Almadrava, entre l'Hospitalet de l'Infant i l'Ametlla de Mar. A Salou, la companyia preveu aprofitar els 25.000 metres quadrats de terreny  i destinarà 12 milions d'euros per fer el salt de càmping a resort i posar a disposició dels turistes de Salou 360 places hoteleres més. L'entrada en funcionament del resort suposarà, segons els càlculs d'Alannia Resorts, la creació de  100 llocs de treball. 

El director general de l'empresa, Fernando Garijo, ha afirmat que, amb la inversió a Salou, «ens consolidem com a cadena de resorts líder a Espanya, dominant el litoral mediterrani de nord a sud. Per assolir aquesta posició, l'establiment de Salou jugarà un paper clau». 

 

Nota de Tarragona Digital

Contingut relacionat

Carregant...
x