Catalonia Talent

Catalonia Talent

Barcelona impulsa les jornades "Superilla Barcelona-La ciutat després de la COVID"

23 de setembre de 2021

Articles - Indústria i Territori

El proper mes d’octubre Barcelona organitza les jornades internacionals Superilla Barcelona-La ciutat després de la COVID, un esdeveniment que pretén ser un punt d’intercanvi per pensar com han de ser i com es volen construir les ciutats després de la pandèmia. Durant les jornades es reflexionarà sobre què ha canviat, què s’ha après i com s’han modificat els entorns urbans després d’aquesta situació excepcional, com a punt de partida per debatre sobre com han de ser les ciutats del futur. En aquest marc, persones de tot el món tindran l’oportunitat de compartir visions, experiències i pensar de manera conjunta com es vol que siguin les ciutats post-pandèmiques.

 La iniciativa, de caràcter internacional, s’impulsa conjuntament entre l’Ajuntament de Barcelona i la fundació Placemaking Europe, una xarxa europea que treballa amb urbanistes, activistes, acadèmics, arquitectes i sociòlegs, entre d’altres, per fixar estratègies i investigar eines d’espai públic per fer les ciutats més sostenibles i habitables. L’esdeveniment tindrà lloc del 5 al 7 d’octubre i comptarà amb sessions on-line i presencials que tindran lloc al Canòdrom Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica, al barri del Congrés i els Indians, al Districte de Sant Andreu.

L’objectiu és reflexionar i debatre sobre aquelles mesures que poden convertir Barcelona i la resta de ciutats en espais més resilients i sostenibles. Així, a través d’aquesta plataforma internacional telemàtica i presencial, durant tres dies, Barcelona es convertirà en la capital mundial del debat urbanístic postpandèmia.

El tret de sortida de les jornades tindrà lloc el 5 d’octubre a les 17 hores. A partir d’aquí se succeiran un total de 8 sessions on es debatrà sobre temes que tenen a veure amb la ciutat habitable; un nou model econòmic per la ciutat; la Ciutat Pública; la ciutat respirable i inclusiva; la ciutat connectada; o sobre la cultura, la ciutat i la gentrificació, entre d’altres.

Durant les jornades hi haurà presentacions de projectes, vídeos i altres esdeveniments, com un diàleg d’alcaldes sobre com implantar estratègies flexibles i resilients per adaptar les ciutats a les condicions canviants relacionades amb les amenaces epidemiològiques o altres crisis que es puguin donar en el futur.

L’entrada per l’accés digital permetrà accedir a totes les sessions en vídeo amb temps real, mentre que el Canòdrom disposarà d’un nombre limitat de seients disponibles. Per participar-hi es requerirà inscripció prèvia. Aquesta es podrà fer a partir a la web: https://aftercovid.city/superillabarcelona/

 

 

Temes COVIDBarcelonaSostenibilitatMedi Ambient

Contingut relacionat

Carregant...
x