Catalonia Talent

Catalonia Talent

Obre la llibreria Finestres, un espai que enriqueix Barcelona espiritualment i culturalment

15 d'abril de 2021

Articles - Cultura

 Aquest dijous ha aixecat la persiana la Llibreria Finestres després de mesos de gestació al Carrer Diputació 249, en un espai de 531  i un fons aproximat de 35.000 referències i 42.000 llibres. A la tardor està prevista l'obertura d'un segon local just al davant, que està previst que aculli unes 15.000 referències de còmic, àlbum il·lustrat i art.

Impulsada per l'empresari farmacèutic Sergi Ferrer-Salat, vol ser "una llibreria per llegir", segons ha deixat clar el mecenes en la presentació del projecte. Ferrer-Salat ha presentat Finestres com una manera d'enriquir la ciutat espiritualment i culturalment, i ha assegurat que una llibreria és una "vacuna contra els populismes, els extremismes i la intolerància".

Finestres disposa d'un fons de llibreria humanística extens, ple de títols clàssics, contemporanis i universals amb profusió de gèneres, estils, temes i idiomes. Un dels objectius de la nova llibreria és promoure el retorn a la lectura en silenci i la creació d'una comunitat lectora popular i, per a això, han creat un espai on volen que hi regni el silenci –uns rètols lluminosos alertaran als més sorollosos– de sofàs i butaques per llegir i avisen que no hi ha cobertura de mòbil ni Wi-Fi.

Aquesta "llibreria per llegir", també porta associada un projecte cultural que tindrà premis i beques literaris anuals en català i castellà, que sumarà tot plegat 90.000 euros, i una programació atemporal, fugint de les modes editorials actuals i no competint amb l'agenda de presentacions de llibreries d'altres establiments. En aquesta primera edició les obres guanyadores són Tsunami d'Albert Pijuan, publicada per Angle Editorial, en català, i Las malas, de Camila Sosa, editada per Tusquets, en castellà. 

Temes llibreriaFinestresbarcelonapremis i bequesliteratura

Contingut relacionat

Carregant...
x