Catalonia Talent

Catalonia Talent

Alba Badal presenta a Manresa "Et regalo els retalls d'una història"

27 de juny de 2022

Articles - Cultura

L'escriptora Alba Badal, guanyadora del darrer Premi Talent  2021 de Literatura amb el llibre "Et regalo els retalls d'una història", va presentar la setmana passada a la llibreria Parcir de Manresa aquest nou volum, envoltada d'amics, coneguts i lectors. L'acte va comptar amb la presència d'Antoni Daura, de Libelista, i Bru Recolons, president de la Fundació Impulsa Talentum XXI, com a entitats impulsores i editora respectivament del Premi Talent de literatura.

Segons ha declarat Alba Badal a Libelista, l'oportunitat de publicar un llibre: "Ho veig com una oportunitat molt maca de compartir aquesta part creativa amb les persones que ho rebin, que seran aquelles a qui una història, d'alguna manera, els crida. Em sento agraïda per les oportunitats que he tingut de publicar, sobretot perquè el que més em mou és el desig que el que escric faci companyia a les persones que ho llegeixin. M'agrada pensar que hi ha una mica de màgia, en tot plegat. 

Bru Recolons va recordar la importància de la indústria literària per a Catalunya, i l'oportunitat que suposa per als Premis Talent també reconèixer l'esforç, dedicació, qualitat i talent dels escriptors i escriptores del país.

"Et regalo els retalls d'una història" va ser presentat per l'autora i per l'assagista i crític literari Pere Ballard, que feu una brillant presentació de l'autora, així com de l'expressió literària de la seva obra. Segons Ballard, es tracta d'un "relat molt ben travat d'una saga de tres generacions, el que no és gens senzill", i la va definir com a una "novel·la madura, tot i ser la primera novel·la". El professor de la UAB també va destacar que "amb mestratge, l'Alba ens manté la curiositat i la narradaora va amagant el misteri durant tota l'obra". Va explicar que el relat està influenciat per Carson McCullers o Natalia Ginzburg, entre d'altres. "Es tracta d'un gran exercici sobre unes vides senzilles d'existència compleza. L'elegància en que descabdella l'obra és d'una minuciositat fantàstica." A més, en va destacar la "finor descriptiva".

Alba Badal va parlar amb sinceritat i reflexionà sobre el silenci tossut que hi ha sempre abans d'una veritat. Segons Damià Haro, responsable de voluntariat i relacions institucionals de la Fundació Impulsa Talentum, que assistí a l'acte "La relació de l'Alba amb la natura és sincera. D'aquesta relació es nodreix d'arguments i respostes a situacions transcendents. El contacte amb la natura, caminar per bosc, abraçar els arbres... li donen respostes i energia per seguir fent literatura i vida", i revela que Alba Badal s'emocià a l'hora d'explicar que el llibre el dedicà al seu pare, present a l'acte.

El llibre ha comptat amb un disseny de portada de Maria Josep Rossanas i Mònica Llorens.

Contingut relacionat

Carregant...
x