Catalonia Talent

Catalonia Talent

‘Parelles Creatives – Trastos Vells’, un projecte de reutilització, reciclatge i economia circular

17 de maig de 2021

Articles - Medi Ambient

En el Dia Internacional del Reciclatge, avui 17 de maig, des del Catalonia Talent posem el focus en ‘Parelles Creatives – Trastos Vells’, un projecte de reutilització, reciclatge i economia circular que duen a terme conjuntament en una col·laboració la Fundació Formació i Treball, la Fundació CHM Salut Mental i el Departament d’Arts Visuals i Disseny de la Universitat de Barcelona.

Enguany arriba la tercera edició del projecte, després de dues edicions exitoses amb la participació dels usuaris i usuàries de les fundacions i l’alumnat de la Facultat de Belles Arts. El projecte ‘Parelles Creatives – Trastos Vells’ consisteix, a través de la consciència, la creativitat i la cocreació, en convertir els plàstics d’elements que ens trobem en el nostre dia a dia, en productes innovadors, com ara safates de cultiu hidropònic, un rascador de gats, un tendal o un gronxador.    

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és reduir l’impacte mediambiental que generen els residus i allargar la vida útil de béns de segona mà en bon estat; però també hi ha altres aspectes importants pel projecte, com la millora de l’ocupabilitat de les persones en risc d’exclusió social, l’establiment de xarxa comunitària, la reducció de l’estigma vers col·lectius especialment vulnerables o la inclusió social.  

Els alumnes de la Facultat de Belles Arts aporten la creativitat per donar un segon ús a productes que han esdevingut residus, mentre que el col·lectiu del Grup Formació i Treball s’encarrega de fer una selecció dels residus que s’utilitzaran als projectes i, les usuàries del Servei Prelaboral de la Fundació CHM Salut Mental donen idees pel disseny dels productes, el prototipatge i la producció d’aquests. Finalment, els productes resultants poden ser comercialitzats a les botigues de Formació i Treball, tancant així el cercle de l’economia circular.

Temes ReciclatgeResidusReutilitzacióEconomia circularMedi Ambientinnovació

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x