Catalonia Talent

Catalonia Talent

Economia circular per millorar l'alimentació dels animals

20 de març de 2024

Articles - Medi Ambient

Un consorci català ha invertit 1,5 milions d'euros en un projecte d'economia circular per millorar l'alimentació dels animals amb antioxidants d'origen natural. El projecte, anomenat Lipoxifeed, és liderat per la Universitat de Lleida i coordinat per l'empresa Tècnica Pecuària S.A. (ITPSA), en el marc de la Comunitat RIS3CAT de Tecnologies de la Producció Agroalimentària.

Basat en l'economia circular, el projecte busca revalorar subproductes de la indústria agroalimentària per utilitzar-los en l'alimentació animal, millorant l'eficiència productiva i la sostenibilitat del sector. Això es fa mitjançant la identificació i concentració de substàncies actives d'origen natural capaces de protegir els lípids i altres components dels aliments animals de l'oxidació, allargant així la seva vida útil.

El consorci, que inclou empreses com Corporació Alimentària Guissona S.A. (CAGSA) i Norel S.A., així com institucions acadèmiques com el Servei de Nutrició i Benestar Animal de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha obtingut resultats prometedors en estudis in vivo amb pollastres, així com en la millora de la rendibilitat i sostenibilitat de la producció d'aliments animals.

Els resultats del projecte obren la porta a noves aplicacions, com la introducció dels antioxidants en aliments per a animals de granja, mascotes i fins i tot en l'alimentació humana. Paral·lelament, s'està treballant en la protecció intel·lectual dels nous productes desenvolupats.

Albert Torras

Contingut relacionat

Carregant...
x