Catalonia Talent

Catalonia Talent

‘Imperfectus’, una iniciativa que vol acabar amb el malbaratament alimentari

27 d'abril de 2021

Articles - Medi Ambient

Dos amics han creat l’empresa Imperfectus amb l’objectiu d’acabar amb el desaprofitament d’aliments. Fa poc més d’un any que Oriol Aldomà i Marc Ibòs han engegat aquest projecte, que consisteix en la venda directa de fruita i verdures imperfectes estèticament, però que són bones per menjar. Han sigut premiats per Netmentora i es preveu que aquest any superin el mig milió d’euros en facturació. Aldomà explica a La Vanguardia que han “rescatat 312.000 quilograms de fruita i verdura de més de 60 productors de pràcticament tota la península”.

Imperfectus es tracta d’una botiga online amb seu a Bellpuig que comercialitza els aliments a través de la pàgina web de la companyia i ofereixen la possibilitat de subscriure’s per tal de rebre al domicili una caixa de producte cada quinze dies. A més, els preus dels productes són inferiors als del mercat degut a la venda directa de l’agricultor i de tractar-se d’aliments descartats per la seva estètica. Els productes no són de menys qualitat que els que es venen al mercat, és més, compten amb molts productors ecològics. Seguint la línia per protegir el medi ambient, es preocupen també pel packaging en el qual no utilitzen res de plàstic.

A part d’una preocupació ecològica i mediambiental, l’empresa aposta per una inclusió social. Col·laboren amb l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (Aspid), nou dels tretze llocs de treball són persones que estaven a l’atur i, estan en procés de contractació de menors estrangers no acompanyats. Per altra banda, els joves empresaris fan donacions setmanals de 400 quilograms d’aliments en col·laboració amb entitats com Cáritas, Llars del Seminari o Lleida pels Refugiats.     

Temes alimentacióecologiamedi ambientsostenibleempresa

Contingut relacionat

Carregant...
x