Catalonia Talent

Catalonia Talent

L'IPECC reconeix una desena d'entitats i persones catalanes a l'exterior

23 de novembre de 2020

Articles - Indústria i Territori

L’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (IPECC) va lliurar, divendres, el 32è Premi Josep Maria Batista i Roca – Memorial Enric Garriga Trullols a una desena de catalans i catalanòfils residents a l’exterior que s’han distingit pel seu treball en favor del manteniment de la presència catalana en el món i la difusió de la cultura catalana i/o el fet nacional català a l’exterior.

A conseqüència de la pandèmia sanitària, l’acte va ser virtual i va premiar Josep Amella i Llombart (Lausana, Suïssa); Oana-Dana Balas (Bucarest, Romania); Rosana Catalina Bianchi i Riera (Rosario, Argentina); Pere Grau i Rovira (Hamburg, Alemanya); Idán Pérez (Israel); Pasqual Masforroll (Costa Rica); Elena Olivé (Texas, Estats Units); Josep Ortiga Fust (La Plata, Argentina); Axel Schönberger (Bremen, Alemanya); Joan Serra i Montagut (Mérida, Mèxic).

En l’obertura de l’acte, el president de l’IPECC, Xavier Tudela, qui va subratllar que “enguany hem tingut la disort de patir la pandèmia, però la direcció de l’IPECC va considerar que era oportú no interrompre el recorregut dels 31 anys seguits lliurant els premis, que continuen sent positius i necessaris”. Tudela va recordar que al llarg de 32 anys del certamen s’han distingit 320 catalans a l’exterior.

També van intervenir el secretari de l’IPECC, Josep Puig i el representant de la Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC), Antoni Montserrat. Durant l’acte diferents representats de la cultura catalana van enviar un seguit de missatges enregistrades prèviament. L’acte va finalitzar amb la interpretació d’Els Segadors a càrrec de Josep Teno.

Temes exteriorIpeccculturacatalanistica

Contingut relacionat

Carregant...
x