Catalonia Talent

Catalonia Talent

Fons europeus per al camp català

5 de març de 2024

Articles - Indústria i Territori

Les empreses catalanes han aconseguit una captació de 52,5 milions d'euros mitjançant la primera convocatòria de subvencions del PERTE Agroalimentari, que són els fons de la Comissió Europea destinats a projectes centrats en la transformació de la cadena agroalimentària. Aquesta quantitat representa el 29% del total dels fons assignats per l'Estat espanyol, que ascendeixen a 182 milions d'euros, segons els càlculs del Govern a través d'ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat de l'empresa. Catalunya lidera a la captació d'aquests fons a l'Estat, superant el País Valencià (21%) i Galícia (8%).

Un total de 46 empreses catalanes han aconseguit accedir als fons del PERTE Agroalimentari, representant el 21% del total a l'Estat. Aquestes empreses participen en 13 projectes tractors que abastixen àmbits com la innovació per a la transició ecològica i digital de la indústria càrnica, l'agroindústria sostenible i circular al Corredor Mediterrani, i l'acceleració de la sostenibilitat i la cadena de valor dels anomenats "nous aliments".

D'altra banda, del conjunt d'empreses catalanes que han obtingut finançament en aquest àmbit, un 54% han rebut el suport de l'Oficina Next Generation d'ACCIÓ per accedir als fons europeus.

Albert Torras

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x