Catalonia Talent

Catalonia Talent

Torna la il·lusió al sector de l'automòbil

9 de setembre de 2021

Articles - Indústria i Territori

Fira Barcelona - Precisament "Torna la il·lusió" és el lema d'una nova edicio de la fira Automobile Barcelona, ​​el Saló Internacional de l’Automòbil organitzat per Fira de Barcelona amb el suport de l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac), i que d'aquí a menys de tres setmanes oferirà a visitants i professionals un complet programa d’activitats que tindrà la tecnologia, l’electrificació i la descarbonització com a eixos principals. El certamen és un dels primers d’Europa en celebrar-se de manera presencial després de l’inici de la pandèmia, comptarà amb la presència de més de vint marques que presentaran les seves novetats.

El president d’Automobile Barcelona, ​​Enric Lacalle, subratlla “la importància de celebrar el saló en les actuals circumstàncies amb aquesta gran participació de firmes automobilístiques” i, afegeix, “fer-ho amb una il·lusió que volem tornar a la ciutat de Barcelona , amb la qual el saló està profundament arrelat, i a tots els amants del motor, avançant-los, un any més, les últimes novetats i les millors experiències i activitats“.

Així, els visitants d’Automobile Barcelona, ​​que se celebrarà del 30 de setembre al 10 d’octubre al recinte de Montjuïc, tindran l’oportunitat d’experimentar les últimes tecnologies aplicades a l’automoció i posar-se al volant dels últims models presentats per les marques presents al saló. Els tradicionals “boxes” ubicats a les avingudes Reina Maria Cristina i Rius i Taulet posaran a disposició dels aficionats les gammes actuals de vehicles, inclosos els elèctrics, híbrids i híbrids endollables amb l’objectiu que els assistents puguin descobrir les seves prestacions.

L’emblemàtic circuit de Montjuïc serà el banc de proves on els aficionats al motor podran familiaritzar-se i provar els cotxes en test drives. Seu entre altres competicions de quatre grans premis de Fórmula 1 entre 1969 i 1975, el seu variat traçat el converteix en l’escenari ideal perquè els compradors puguin comparar diferents models i motoritzacions i descobrir quin s’adapta més a les seves necessitats.

Urban Mobility
L’esdeveniment comptarà a més amb la zona Urban Mobility, espai ubicat a la Plaça de l’Univers, que recrearà la nova mobilitat a les ciutats i on els visitants podran provar vehicles dissenyats per al transport urbà personal, entre ells motos, bicicletes i patinets elèctrics, en un circuit especialment habilitat que també abordarà la formació viària.

El president del saló, Enric Lacalle, considera fonamental aquest espai per a la divulgació dels nous models de mobilitat sostenible: “volem que Urban Mobility ajudi a trencar barreres mentals, que sigui el lloc on els aficionats puguin veure els beneficis dels motors elèctrics i altres tecnologies que poden generar dubtes a l’usuari. Aquí podran comprovar els seus avantatges i anticipar-se a com ens mourem en el futur“.

Amb l’àrea Urban Mobility, Automobile Barcelona vol contribuir al canvi de cultura en el transport en l’àmbit urbà cap a un sistema més sostenible i àgil per a tothom. Entre les empreses que participen en aquest espai hi ha el Servei Català de Trànsit, Arena, Brixton Motorcycles, Horuun, Kymco, m-Motorbikes España, Motos Bordoy (Niu), Ray (Win Life Electric Vehicles), Silence Urban Ecomobility i Sunra (Compatinet).

Fòrums d’innovació per a professionals
Després de l’anunci per part de la Comissió Europea de la fi de la venda de cotxes amb motors de combustió per 2035, els sistemes de propulsió alternativa també seran els grans protagonistes de les jornades per a professionals. Anfac organitzarà el dia 1 d’octubre el fòrum de l’electrificació, en el qual les marques abordaran temes com la descarbonització i l’electrificació del transport com a eixos de la recuperació post covid, i el paper clau de les estructures de recàrrega en una Europa electrificada. Està prevista l’assistència, entre d’altres personalitats, de la ministra d’Indústria, Turisme i Consum, Reyes Maroto, i el vicepresident executiu de la Comissió Europea, Franz Timmermans.

Per la seva banda, la Societat de Tècnics d’Automoció (STA) també organitzarà cinc jornades temàtiques per a professionals del sector que tractaran temes com la xarxa de punts de recàrrega, el vehicle d’hidrogen, el cotxe connectat i autònom, el vehicle industrial i la mobilitat com a servei o Maas (Mobility as a Service). A més, l’Associació Espanyola de Gestors de Flotes celebrarà la reunió anual de tots els seus associats en el marc de el Saló.

L’esdeveniment, l’únic dels salons celebrats a Espanya que compta amb el reconeixement internacional de la OICA (Organisation Internationale des Constructeurs d’Automòbils), implementarà el protocol de mesures de prevenció i seguretat contra la covid-19 elaborat per Fira de Barcelona amb l’assessorament de l’Hospital Clínic de Barcelona.

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x