Catalonia Talent

Catalonia Talent

Les startups de salut dupliquen el seu finançament en dos anys

22 de març de 2021

Articles - Salut

Les empreses emergents de l'àmbit de la salut han augmentat considerablement la seva inversió. L'any 2020 van rebre 226 milions d'euros, duplicant el que s'havia repartit l'any 2018, 112 milions d'euros.

Tot i que la covid-19 i la consegüent pandèmia ha congelat i dificultat la gestió d'alguns sectors econòmics, aquests no han afectat les startups de salut. La principal font d'ingressos d'aquestes empreses ha estat el capital de risc amb més de 140 milions d'euros, és a dir, capital privat que es pot perdre si l'empresa no aporta beneficis.

Biocat i CataloniaBio & HealthTech van presentar les dades el dilluns 22 de març i han mostrat que els sectors més beneficiats han estat les companyies de salut digital i la biotecnologia. Jordi Naval, director del Biocat, ha assegurat que "aquestes xifres reforcen la convicció del potencial d'escalat de l'ecosistema al nivell d'altres països europeus. No hi ha cap motiu per no ser ambiciosos i pensar que podem assolir xifres d'inversió similars".

El sector de la salut i la ciència, actualment, és el 7,8% del PIB a Catalunya i produeix més de 200.000 llocs de treball.

Temes startupssalutCatalunyainversió

Contingut relacionat

Carregant...
x