Catalonia Talent

Catalonia Talent

Astrazeneca, la inversió estrangera en R+D més gran de la història a Catalunya

21 de març de 2023

Articles - Salut

La multinacional anglosueca AstraZeneca obrirà un ‘hub’ de recerca i desenvolupament a Barcelona que suposarà la creació de 1.000 llocs de treball en els pròxims 5 anys. Es tracta del projecte d’inversió estrangera en R+D més gran de la història a Catalunya segons dades d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-.

Demà a la tarda tindrà lloc la presentació oficial d’aquest projecte amb un acte que comptarà amb la participació del president de la Generalitat de Catalunya i el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, així com amb el president d’AstraZeneca a Espanya, Rick R. Suárez, i el SVP d’Europa i Canadà, Stefan Woxtröm.

L’empresa assegura que l’objectiu de la companyia és que aquest nou ‘hub’ esdevingui un dels majors centres d’excel·lència clínica i d’innovació per a les malalties rares a Europa. Segons la companyia farmacèutica, les malalties rares representen una important necessitat mèdica no coberta, ja que de les prop de 7.000 malalties rares, al voltant d’un 95% no disposen d’un tractament. En aquest sentit, l’objectiu de la companyia és esdevenir “un dels majors centres d’excel·lència clínica i d’innovació per aquest tipus de malalties a Europa”, segons el vicepresident del nou hub de Desenvolupament a Barcelona, Gonzalo de Miquel. Per Miquel, “Barcelona s’està convertint ràpidament en una de les ciutats més vibrants d’Europa en el sector de la salut, motiu pel qual és una ubicació ideal per aquest centre, per explorar i desenvolupar noves opcions terapèutiques que canviïn la vida dels pacients que pateixen malalties rares”.

Contingut relacionat

Carregant...
x